[Çözüldü] /boot/grub dizinleri altında menu.lst dosyası yok.

Başlatan yağmuradam, 06 Aralık 2010 - 13:29:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yağmuradam

Ubuntu 10.10, sabit diskimde bulunan diğer Linux dağıtımlarının güncellenerek yüklenen en son çekirdeklerini otomatik olarak görüp,  /boot/grub içindeki menu.lst dosyasına otomatik olarak ekliyor mu?
   Bu işlemi kendim yapmak istedim, fakat Ubuntu 10.10 içinde /boot/grub dizinleri altında menu.lst dosyasını bulamadım. Dolayısıyla diğer Linux dağıtımlarımı eski çekirdeklerinden açmak zorunda kalıyorum. Neyapmam gerekiyor. menu.lst dosyasının ait olduğu yerde olması gerekmiyor mu? Yardım ederseniz sevinirim.

alquirel

10.04 sürümünden itibaren menu.lst değil /boot/grub/grub.cfg dosyası kullanılıyor.

Grub2 Menü Düzenleme:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11844.0.html

yağmuradam

Teşekkür ederim alquirel,
   Verdiğiniz linkteki ilk komut olan;
  sudo update-grub2
komutunu verip, grub2'yi güncellediğim ve sistemi yeniden başlattığım zaman diğer dağıtımların bütün çekirdekleri otomatik olarak tanındı. grub.cfg dosyasını artık istediğim gibi düzenleyebiliyorum.

sem

Ufacık bir düzeltme...

Alıntı yapılan: bytan - 24 Ağustos 2009 - 01:13:19
Ubuntu 9.10 ile beraber sistemde artık eskisi gibi menu.lst dosyası mevcut değil. Bunun yerine /etc/grub.d/ altında sıralanmış betikler var:
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?