[Çözüldü] ubuntu ile ilgili birkaç konu

Başlatan ghostyy, 30 Kasım 2010 - 12:57:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghostyy

herkese iyi günler.
Ben ubuntuya yenigeçmiş biri olarak ubuntudan baya memnunum. Ama siz değerli büyüklerimize bir kaç sorum var
1-ubuntu kurulumunu yaparken swap alanını 2 gb yerine yanlışlıkla 20 gb yaptım hangi akla hizmetse. bunu nasıl kdeğiştirebilirim.
2-ubuntu üzerine kde paketlerini kurdum ve baya kastı ubuntuyu. ben bu kde paketlerini konsol yoluyla nasıl kaldırabilirim?
3- compiz fusion iconu açılışta gelmiyor onu elle açmak zorunda kalıyorum. bunun için ne ayapabilirim?
ubuntuda brother yazıcı için yazıcıda ne kadar toner kaldığını öğrenebileceğim bir yazılım var mı?
şimdilik sorularım bu kadar. bu arada ubuntuyu baya sevdim. önceden pardus kullanıyordum ama bu daha güzel sanki.
haa bu arada sistemim ubuntu 10.10
herkese saygılar sevgiler.................
Yakmadan önce yanmak lazım değil mi yeğen..............

sema

Merhaba. Öncelikle şunu söyleyeyim. Sorduğunuz bütün konular forumda mevcut. Arama yaparak bulabilirsiniz. Bir de tek başlık tek konu konuşulmaya özen gösteriliyor.

1) http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Takas_alan%C4%B1_%28Swap%29_D%C3%BCzenleme-Ekleme

2) Konsoldan kaldırmak için isimlerini bilmeniz gerekiyor. Eğer konsoldan kurmuşsanız, konsol geçmişinden bulup aynı şekilde kaldırabilirsiniz. Eğer ki geçmişi temizlememişseniz, muhtemelen temizlememişsinizdir. Nerede bu konsol geçmişi derseniz, ana dizinde .bash_history ismindeki gizli dosya (gizli dosyalar Ctrl + H) ile görünür.

Sinaptic'ten de kaldırabilirsiniz. KDE yazarsınız ve ağ uygulamacığı dışındakileri kaldırırsınız. Sonra da ubuntu-desktop'u kurmayı unutmayın.

3) Sistem >> Tercihler >> Başlangıç Uygulamaları deyip ikinci sekmeye geçin ve açık olan programların açılışta hatırlanmasını isteyin.
susema

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ghostyy

her şey için teşekkürler. bi de şu yazıcının toner miktarını öğrenme şansım olsa çok güzel olacak...
Yakmadan önce yanmak lazım değil mi yeğen..............