[Çözüldü]Xampp Kurulum Hatası

Başlatan alcolique, 30 Kasım 2010 - 12:23:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alcolique

Sitesinden en son versyonunu indirdiğim xammp ın kurulumunu gerçekleştiremiyorum

root@sahra:/home/sahra# tar xvfz xampp-linux-1.7.3a.tar.gz -C /opt
tar (child): xampp-linux-1.7.3a.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar (child): Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error is not recoverable: exiting now

hatası veriyor.

Kurulum dosyası dowloads klasöründe.

Ubuntu Desktop Edition 10.10 kullanıyorum.

Bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

mami96

Cannot open: No such file or directory

Dosya açılamıyor: Dosya yolu bulunamadı

hatası veriyor.

dosyalarınız download klasöründe ama verdiğiniz dizin farklı bir yerde. bundan dolayı.

alcolique

/opt yazan yere /downloads mı yazmam lazım?

mami96

Hayır opt yazan yere degil

/home/sahra

kısmı var ya burası.

Artık sizin dizininiz neresiyse oranın dizinin'i belirtmeniz gerekiyor.

alcolique

xampp-linux-1.7.3a.tar.gz adlı dosyayı opt içine attım lakin yine aynı hatayı veriyor.

jayw

opt dizinine yazma yetkiniz olmadığı için bu hatayı veriyor sanırım.

sudo tar xvfz xampp-linux-1.7.3a.tar.gz -C /opt

şeklinde dener misiniz? Kurulum belgesinin en başında "su" yazarak root kullanıcısı olmanızı yazmış. Ubuntu'da varsayılan olarak bu kullanıcı kullanıma kapalıdır. Dolayısıyla kurulum belgesinde gördüğünüz komutları "sudo komut_adi" şeklinde yazarsınız sorunsuz olarak çalışacağını düşünüyorum.

mami96

alcolique

Dediginizi denedim ama olmadı aynı hatayı alıyorum.Bilgisayarı yeniden başlatayım düzelir dedim bu seferde ubuntu yazan ekranda kalıyor alttaki kucuk noktalar kırmızı beyaz olup duruyor ama masaustune giriş yapmıyor.Çıldırcam alkolde alamıyorum işyerinde...

mami96

home/sahra var ya

heh o dosyaları sahraya atın ve tekrar deneyin.

heartsmagic

cd /nerede/bu/paket
sende
cd /home/sahra/Downloads

Ardından komutu tekrarla.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alcolique

Denemesini yapamıyorum çünkü ubuntu efendi açılmıyor.ubuntu yazısında kaldı yaklaşık 1 saattir böyle.Ondan önce sıkıntısız çalışıyordu

sema

Ubuntu efendi :)

O halde forumda arama yaparak önce bilgisayarı açmaya çalışın. Önemli bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Zorla kapatınca grub ekranı geliyor, grub ekranı geldiğinde E'ye basılıp bazı düzenlemeler yapılabilir. Ya da Ctrl + Alt + F1 'lerle bir şeyler güncellenebilir ya da fsck yapılabilir ya da onun gibi şeyler.. Arayın..
susema

alcolique

Hiç gerek yok 10.10 un nazını çekemem 9.10 a geri dönüyorum 10.04 LTS bile yapmıcam.Kardeş kardeş takılırız biz...

kurulum tamamlandıktan sonra çözümlerinizi deneyeceğim teşekkür ederim herkese...

guestwho

Alıntı yapılan: alcolique - 30 Kasım 2010 - 15:08:59
Hiç gerek yok 10.10 un nazını çekemem

Ne zamandır Ubuntu kullanıyorsun orasını bilemem fakat Ubuntu 8.04 'ten bu yana böyle bir Xampp kurulumuna lüzum yok. Kendi bünyende yarattığın "yapay Ubuntu 10.10 nazını" bir tarafa bırakırsan; Ubuntu 10.10 üzerinde şu komut ile aynı işlevlere sahip "Lamp" kurulumu yapabileceğini idrak edebilirsin:

sudo apt-get install lamp-server^

Alıntı Yap9.10 a geri dönüyorum 10.04 LTS bile yapmıcam.Kardeş kardeş takılırız biz...

Neden "9.10" ile yetiniyorsun ki ? Maksat salt protesto etmekse daha da gerilere gidebilirsin...
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

alquirel

Alıntı yapılan: guestwho - 30 Kasım 2010 - 18:10:08
Ubuntu 10.10 üzerinde şu komut ile aynı işlevlere sahip "Lamp" kurulumu yapabilirsin:

sudo apt-get install lamp-server^

Böyle bir paket bende bulunamıyor ya da eklemek için ne yapmak gerekiyor bilmiyorum
Alternatif olarak her kurulumdan sonra mutlaka uyguladığım anlatımı sunayım ben LAMPP için :
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14457.0.html

guestwho

@alquirel böyle bir paket olduğunu da nereden çıkardın ? Komutu çalıştırdıktan sonra uçbirimdeki çıktıları yeterince yakından inceledin de mi daha sağlam ve garanti bir yoldan söz ediyorsun ?
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

alquirel

Alıntı yapılan: guestwho - 30 Kasım 2010 - 18:38:12
    @alquirel böyle bir paket olduğunu da nereden çıkardın ? Komutu çalıştırdıktan sonra uçbirimdeki çıktıları yeterince yakından inceledin de mi daha sağlam ve garanti bir yoldan söz ediyorsun ?

Kusura bakma ben sondaki ^ karakterini yanlışlıkla yazdın zannettim (ilk defa gördüğümden) :(

"Garanti yol"daki gönderme Xampp gibi paketlere (yani kendini /opt altına yükleyen paketlere) idi. Yoksa bu komut ile paylaştığım anlatım arasında fark yokmuş ;)

alcolique

Kısa zamandır Ubuntu kullanıyorum bu yüzden alışma sürecinde bazı zorluklar çekicem tabiki.

Bana göre ubuntuya alışana kadar 10.10 nazlı olucak problem yaşadığım için.

Evet bu kendi bünyemde olan bir problem.

Bu arada xampp server ı başarıyla kurdum.

Birde 10.04.1 lts yükseltmesi var.Bu işletim sistemi 64 bit midir?

alquirel

Her iki şekli de mevcuttur. Hatta tüm sürümler için iki desteği de verirler.

Dosya isminde "i386" ifadesi bulunan ISO dosyaları 32 bit
Dosya isminde "amd64" ifadesi bulunan ISO dosyaları da 64 bit sürümdür.

alcolique

Teşekkür ederim cevaplarınız ve yardımlarınız için .Artık [Çözüldü] vakti gelmiştir

alquirel

Rica ederiz.

Ayrıca sorun yaşamak Linux kullanmanın tuzu biberi, onlar olmadan olmaz, tadı kalmaz bu işin ;)
Bir sorunu aşmaya çalışırken uçbirime girmek, komutlar yazmak sanki elinizin altındaki bilgisayar ile konuşmak onu hissetmek gibi bir şey...:P :D
(Hani Windows'un bize hiç tattırmadığı o duygudan bahsediyorum ;) )