Ubuntu ve Firefox 3

Başlatan espirtlotus, 15 Temmuz 2008 - 16:50:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

espirtlotus

Merhaba arkadaşlar,
Linux'ta cok yeniyim. Öğrenmeye çalışıyorum ve bunun içinde 2. PC'm olan laptopumda Ubuntu kullanmaya karar verdım. Çok güzel herseyını ayarladım. Ama Firefox 3 kuramıyorum. Depoda Firefox 2 var ne kaldırabiliyor nede güncelleştirilebiliyor.
Bir sorum daha olucaktı: Bugun Firefox 2 de 6 tane sekme actım, tarayıcı kendinden geçti, hersey kitlendi. Reset attmak zorunda kaldım.
Kolay gelsin.

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: espirtlotus - 15 Temmuz 2008 - 16:50:41
Merhaba arkadaşlar,
Linux'ta cok yeniyim. Öğrenmeye çalışıyorum ve bunun içinde 2.pc'm olan laptopumda ubuntu kullanmaya karar verdım. Çok güzel herseyını ayarladım. Ama firefox 3 kuramıyorum. Depoda firefox2 var ne kaldırabiliyor nede güncelleştirilebiliyor.
Bir sorum daha olucaktı: Bugun firefox2 de 6 tane sekme actım, tarayıcı kendinden gectı. hersey kitlendi. Reset attmak zorunda kaldım.
Kolay gelsin.

Ubuntu nun hangi versiyonunu kullanıyorsunuz ?

8.04-1 de firefox 3 zaten geliyor. Depolarda da var.
Depoyu synaptic den reload ettiniz mi ? Ya da yansıları değiştirin.

espirtlotus

Ubuntu 7.10  sitesinden istemiştim. O zaman en son versıyonu oydu.  ::)

erginemr

Sizin için en iyisi Firefox 3'ü de barındıran, son versiyon olan Hardy Heron'u (v.8.04) İnternet'ten indirerek kurmak. Kurulumu yeni bir kullanıcı için az biraz zor olsa da; bir önceki sürüm olan Gutsy Gibbon (7.10) altında Firefox'un 3. versiyonunu da Mozilla web sitesinden indirip kullanabilirsiniz.

Ayrıca Firefox'un daha hızlı çalışması için İnternet'ten bulabileceğiniz ve genelde adres çubuğuna "about:config" yazarak ayarlayabileceğiniz bazı ayarlamalar var. Google'dan ararsanız karşınıza bir çok kaynak çıkacaktır.

Alternatif, hızlı bir tarayıcı olarak da Opera'yı önerebilirim.

Sherlock Holmes

http://outhereinthefield.wordpress.com/2008/06/22/firefox-30-on-ubuntu-gutsy/
Buradaki komutları teker teker Terminal'e girerek Firefox3 yükleyebilirsiniz.
Fakat ilk aşamada indireceğiniz firefox-3.0.tar.bz2 paketini     /opt      dizinine açmanız gerekecek.
Sonrasında belirtdiğim gibi komutları teker teker...
;)

munirekinci

Eğer imkanınız varsa 8.04.1 sürümünü kullanmanızı öneririm.

espirtlotus

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. Şuanda Ubuntunun son sürümünü indirdim sitesinden. Kurucagım bakalım. Sonucu paylaşırım sizinle.  :)