USB belleğe özel kurulum?

Başlatan marjinal1st, 19 Kasım 2010 - 19:56:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marjinal1st

Merhabalar,

USB belleğime özelleştirilmiş bir Ubuntu kurulumu yapmak istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Ubuntu'nun 10-20 MB'lık özel kurulum CD'leri vardı. Bununla USB belleğime kurulum yapıcam ama çok fazla bir şey kurmayacağım. Sadece temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şekilde olacak(İnternet, e-posta, sohbet vs.) Slax veya Puppy gibi bir şey istemiyorum.

Buraya kadar tamam. Sormak istediğim şey ise şu >> Bu sistemi nasıl anabellekten çalıştırırım? Normalde çalışan CD'li dağıtımlar veya Slax-Puppy gibi dağıtımlar anabelleğe yüklenerek hızlıca çalışıyor. Aynen böyle bir şey yapmak istiyorum. Sistemi USB belleğimden başlatıcam, başlarken kendini anabelleğe kopyalayacak, o şekilde hızlıca çalışacak.

Acaba bunu nasıl yapabilirim?
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

sem

Güzel soru =) ben de merak ettim, takip edeceğim başlığı...

Peki USB'den çalışan Ubuntu'da belleğe yüklenmeden doğrudan USB üzerinden mi çalıştırılıyor sistem?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

x x x x

slax iş gören bi linux dağıtımı hoş güzel  kde kullanıo fln ;D

marjinal1st

@ x x x x

Onu biliyorum, baya tecrübeliyimdir Slax mevzusunda ama Gnome masaüstü sistemli bir şey gerekiyor. Slax'de ve Puppy'de bunları yapmak uğraştırıyor.

x x x x

çok güzel bişey ya :D  flash yükliyim dedim slax ın kendi sitesinden  firefox rusça oldu :D full kiril :P

marjinal1st

bytan

Kendince özelleştirdiğin canlı usb tarzı bir şey istiyorsan, UCK gibi yazılımları kullanıp kendi ihtiyaçlarına göre bir iso oluşturacaksın. Bu iso'yu ise usb belleğine yazacaksın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

marjinal1st

İstediğim mevzu şu:

Mini CD kalıpları ile olabildiğine hafif bir sistem kuracağım. Sanki sabit diske kurar gibi USB belleğe kuracağım. Doğal olarak sabit disk kadar hızlı çalışmayacak. Bunun için de anabelleğe (RAM) kopyalanıp çalışmasını sağyacağım ki anabelleğe nasıl kopyalayacağım, nasıl olacak bunu araştırıyorum. Slax'de copy2ram diye bir parametre ile yapıyordum ama bunda bulamadım.

bytan

O halde bulduğun zaman ben de öğrenmiş olacağım. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

marjinal1st

Aslında buldum (!)

toram adlı bir parametre ile yapılıyormuş. Ama yeni sürümlerin varsayılan çekirdeğinde bu parametre dahili değilmiş. Kullanabilmek için de yeni çekirdek derlemek gerekiyormuş.

Özet geçiyorum: Ben Slax'e dönüyorum arkadaş  :D