Uygulamalar Dizini

Başlatan lener49fi, 21 Kasım 2010 - 09:14:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lener49fi

Merhaba arkadaşlar.

Site de araştırdım ama istediğimin ne olduğunu tam olarak bilemediğim için bulamamış da olabilirim.

Mac Os işletim sistemlerinde; bütün uygulama başlatıcılarını "aplications" dizininde bulabiliyoruz. Hakeza Windows da "c:/programlar"..

ubuntu'da nerede bu uygulamalar? "ubuntu yazılım merkezi"nde 99 kurulu yazılım gözüküyor.. ama ben bunların sadece bir kaçını kullanıyorum. Diğerlerinin ne olduğunu öğrenmek ve kullanmak istiyorum.

Teşekkürler.

serkanburda

Panelde uygulamalar-yerler-sistem diye 3 seçenek olması gerekiyor. Aradığınız şey de uygulamalar zaten. Panelinizde yok mu menü çubuğu? Eğer yoksa panelin üzerinde sağ tıklayıp başlatıcı ekleden özel menü çubuğu'nu ekleyebilirsiniz. Kastettiğiniz şey resimdeki değil mi?

sayz

ayrıca bazı uygulamalar[1] öyle deneyebileceğiniz veya deneme yapmanız gereken uygulamalar olmadığından hepsini öyle uygulamalar altında falan aramanıza da gerek yok.
ubuntu yazılım merkezinde kurulu yazılımlar bölümünde eklentiler, ses codecleri vs her şey gözükür, yani hepsini denemeyi ummayın.
ve ubuntu yazılım merkezindeki yazılımların *birkaçını* nasıl ve nerden kullanıyorsunuz?

[1]: Açılış ekranı, Adobe flash eklentisi,Ek sürücüler,Gstreamer eklentileri vs.

heartsmagic

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12956.0

Kabaca /bin, /sbin/, /usr/bin, /usr/local/bin. Fakat @sayz meseleyi o kadar güzel izah etmiş ki daha fazla ne söylenir bilemiyorum. Sen Sistemi normal menüler vasıtasıyla kullanmaya, kurcalamaya devam et. Diğer kurulu olanları zamanla anlamaya başlarsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lener49fi

hmm.. tamam o zaman, öyle diyorsanız.. "Linux Dosya Sistemi Hiyerarşisi" başlığı da şimdilik merakımı giderdi.. ;)