kopetede birden fazla 1863 portu

Başlatan fr33dy, 25 Şubat 2011 - 20:05:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fr33dy

Selam...yazışma programı olarak Kopete  kullanıyorum.Genelde windows live messenger kullanmıştım msn'den bağlandığımda netstat -n (windowstayken) kullanarak baktığımda msn'e ait bir tane port açık oluyordu o da msn'nin kullandığı 1863 portu ama ubuntu üzerinde kopeteyi kullandığımda durumum  "görünmez" olduğumda netstat -nat sadece bir tane 1863 portunu açık gösteriyor.Diğer durumlarda dışarda ,meşgul veya online oldugumda bazen 2 tane bazen 3 tane 1863 portunu gösteriyor.Başka birine dosya yollama işlemi yapmadığım halde birden fazla 1863 portunun açık olmasının sebebi kopete programından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebi olabilir mi?

bytan

Amsn ile bağlandığında da benzer durum meydana geliyor mu? Buna vereceğin yanıt kopete'den kaynaklanıp kaynaklanmadığı hakkında bize fikir verir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

fr33dy

evet aynı durumla karşılaştım birden fazla 1863 portu açılıyor hatta amsn'de msn e girdigimde msn listemdeki bazı kişilerin isminin başında çarpı işareti var üzerine geldiğimde onların msn listesinde ekli değilsiniz diyor ama bu kişilerle kopete'de konuşmustum onların listesinde ekli olduguma eminim.Birden fazla port açılması biraz garip geldi yazışma programları mı birden fazla porta ihtiyaç duyuyor yoksa zaralı bir msn script'i mi var bilgisayarımda?? 

Yiğit Ateş

Ekli değilsiniz sorunu Emesene'de de var, Microsoft'tan kaynaklanıyor.

fr33dy

kopete de "ekli degilsiniz "sorunuyla karşılaşmadıgım için onu kullanıyordum.
Alıntı YapMicrosoft 'tan kaynaklanıyor
sözünü tam anlamadım  biraz daha açık şekilde anlatabilirmisiniz?

eribol

Alıntı yapılan: fr33dy - 26 Şubat 2011 - 20:20:53
kopete de "ekli degilsiniz "sorunuyla karşılaşmadıgım için onu kullanıyordum.
Alıntı YapMicrosoft 'tan kaynaklanıyor
sözünü tam anlamadım  biraz daha açık şekilde anlatabilirmisiniz?
Aldırış etmeyin o hataya, sorun teşkil etmiyor ve siz onların listesinde değilsiniz anlamı taşımıyor. Msn protokolü kaynaklı, bu sorunlarda(sanırım).

bytan

Alıntı yapılan: fr33dy - 26 Şubat 2011 - 17:24:05
.Birden fazla port açılması biraz garip geldi yazışma programları mı birden fazla porta ihtiyaç duyuyor yoksa zaralı bir msn script'i mi var bilgisayarımda?? 

Bu yazılımlar ihtiyaç duyuyor olsa gerek. Zira dediğin gibi bir betiğin varlığına ihtimal vermiyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST