[Çözüldü] Uck ile kurulum paketi ekleme yada çıkarma işlemi

Başlatan scankurban, 18 Kasım 2010 - 15:43:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

scankurban

Merhaba,kısa denemeyecek ama fazla derine inemeden de olsa bir süredir özellikle ubuntu ile haşır neşir olmaya çalışıyorum.Aktif olarak kullanıyorum ve çok memnunum.
Benim isteğim öyle çokta aman aman bir konu değil aslında ;)
Ubuntu Customization Kit 2.2.1 ile dil paketleri eklenmiş standart iso dosyalarım oldu.Boot menüsünden,kullanıma kadar herşeyiyle türkçe sayılabilir.
Bu işlemi superos denen özelleştirilmiş versiyona da uyguladım.İçerisinde birçok program yüklü geldiği için çok daha kullanışlı oldu.Bir iki ufak hatayı saymazsak 10.04 altında kurulu uck 2.2.1 ile rahatlıkla dil paketlerini ekleyebildim.Güncellenen versiyonlar 10.10.Bende uck 10.10'altında hata veriyor,dil paketleri eklenemiyor,ama 10.04 ile sorunsuz çalışıyor.Bende 10.04 üzerinden sorunsuz dil paketlerini eklettim.Derdim bu değil ama.

Kendi sitesinden alıntı yapıyorum
    *Create bootable LiveCD with predefined languages based on original Ubuntu/Kubuntu live CD using wizard with GUI
    *Build live CD with special features using scripts. It is possible to customize root filesystem (for example install/remove packages), ISO contents (add/remove docs, change names) and initrd (add modules to boot, change boot sequence)

Arkaplan resmini değiştirme,firefox için profil dosyalarının etc/skel altına kopyalanması ile eklentilerin kurulu gelmesi gibi basit işleri çok şükür halledebildim.
Ama iş paket eklemeye gelince ne yapacağıma ve nasıl yapacağıma dair bana hitap eden bir kaynak bulamadım.Deb dosyalarını nasıl açık halde bekleyen sistem imajına ekleyebilirim.Dil paketleri nasıl ekleniyorsa aynı mantığa sahip olduklarını düşünüyorum.O mantığı tarif edecek birilerini arıyorum  :D.

Superos versiyonunda wine dahil,opera,chrome,amsn,çeşitli codec dosyaları,flash player ve lazım olabilecek birçok paket yüklü geliyor.
Ben istediğim paketleri kurmak veya yüklü olanları kaldırmak istiyorum.
Sizlerden bu konuda beni yönlendirmenizi rica ediyorum. "filesystem.squashfs" dosyasını uck açıyor ve içerisine dil paketlerini ekleyip tekrar sıkıştırıyor.Bu arada bende istediklerimi eklemek istiyorum.Program paket eklemeye izin veriyor,işinizi bitirene kadar bekliyor,ama nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Yardımcı olmak isterseniz çok memnun olurum.Teşekkür ederim.

Arkadaşlar biraz daha yabancı kaynaklı forumları araştırdım,meğer gözümün önündeymiş :D Son aşamada uck programı synaptic paket yöneticisini açmaya istenileni kaldırmaya veya yüklemeye izin veriyor.Bu istediğime de kavuşmuş oldum. 10.10 için uyumlu yeni sürümü çıktığında daha iyi olacaktır

heartsmagic

Hem çözüm, hem etiket için teşekkür ederiz. Ufak bir değişikilk yaparak konuyu kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.