Ubuntu Güncellemesinde yaşanan sorun

Başlatan pravda, 16 Kasım 2010 - 08:17:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pravda

Merhaba arkadaşlar,

Ubuntu'yu 10.04'ten 10.10'a yükseltiyordum ki elektrik gitti ve bilgisayar kapandı. Sonrasında açmaya çalıştığımda açılış ekranıma bir türlü ulaşamadım. ubuntu üzerinde yaptığım son işlem grub :) ayarlarımı koru talimatı vermek oldu.

Bu problemle daha önce karşılaşmış olan var mıdır? nasıl çözeriz? şuan windows'tan yazıyorum ve bu çok sıkıcı. bu -windows- oyun oynamaktan bir işe yaramaz.

barış

grup değil GRUB :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=17612.0  Hep diyoruz araştırma yapın diye, hatta konu açarken gözünüze gözünüze sokuyoruz ama nafile... Bu üzücü...
Ayrıca adım adım ne yaptığınızı, hangi hatayı aldığınızı yazarsanız daha yararlı olacaktır çözüm açısından.

pravda

Başlığı bulamamıştım. sabah uyku sersemliği -daha doğrusu uykusuzluk- bunda etkili oldu sanırım.
Neyse maalesef Live CD yanımda değil.
GRUB ekranı açılıyor. Ubuntu'yu seçip tamam diyorum. tam şifre ekranı açılacak gibiyken ekrana bir haller oluyor ve siyah bir sayfa açıyor. Kurtarma kipiylede açamadım. Eğer tek çözüm Live CD ile ise sanırım 1 hafta kadar windowsa mahkumum.

dipnot: Güncelleme yöneticisinden ubuntu 10.10'a yükseltme talimatı verdim. Bir süre sonra GRUB ayarlarınız korunsun mu değiştirilsin mi dedi koru dedim. Sonrasında bırakıp gittim. Elektrikler kesildi. Laptop bataryadan değil şarjdan çalıştığı için kapandı. Sonrasında yukarıda belirttiğim hal ile karşılaştım.

bytan

Kurtarma kipiyle açmaya çalıştığında ne oluyor? Normal şekilde açmaya çalıştığında ise takıldığı yerde ctrl+alt+f1..f6 ile terminale ulaşabiliyor musun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

pravda

kurtarma kipiyle açtığımda siyah ekranla karşılaşıyorum.
terminale ulaşamadım.

bytan

En azından terminale ulaşabilseydik. Hiçbir şekilde ulaşılamıyorsa, sisteme ulaşabilmek için cd edinmen gerekecek.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Elinde ufak da olsa başka bir dağıtımın ISO'sunu indirecek kadar internet var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.