Herhangi bir klasör içindeki dosya isimlerini okuyup xml e yazdırmak

Başlatan ecarpar, 28 Kasım 2010 - 23:15:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ecarpar

Evet arkadaşlar uğraştığım proje de gerekli bir işlemdi, klasördeki resim dosyalarının isimlerini okuyup xml de tutmam gerekiyordu daha sonra gelen resim dosyalarını yan yana sıralayıp mouse ile scrol etmek istedim fakat flash'ın bir sorunu yüzünden resimleri yan yana dizerken resmin genişliği ile ilgili sorun yaşadım, ozaman bana xml'in içinden birde resmin width ve height gibi değerlerininde gerektiğini fark ettim onuda buldum tek satır için bilmediğim için epey uğraştım (3 saat  :P) ama sonunda oda oldu. (attributes leri okumak bana daha kolay geliyor  ;D xml in formatını biraz uğraşarak kendinize göre değiştirmeniz mümkün)
Madem bilgi paylaştıkça güzelleşiyor hezaman sorunumuz olduğunda girmeyelim diyerek bunu sizlerle paylaşayım dedim..

<?php 
//
$sfGelis "_self";
$ResimAnisi "flashdangelsin";
$galerisayisi 0;
$xmlKlasoru "xmlDosyalari/";
$dosya_adi "album_xml_1.xml";  // Oluşturulacak Dosya Adı
$xml_output "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"iso-8859-1\"?>
\n";
$xml_output .= "<scene>"."\n";
$album = 'YazTatili2010/';
if ($album){
$klasor = 'Resimler/Kucuk/';
//    <object source="Resimler/Kucuk/1.jpg" url="Buyuk/01.jpg" window="_blank" title="Resim 1" />

$art = 0;
//echo("$klasor.$album");
if ( $handle = opendir ( "$klasor"."$album" )) {
while ( false !== ( $file = readdir ( $handle ))) {
if ( $file != "." && $file != ".." ) {
$zit = "$klasor"."$album"."$file";
// echo($zit);
//Resmin özellikleri alınıyor BUrada resmin ismini daha önce bulmuş olmak önemli değil klasör ve resmin ismini yeniden buluyoruz
list($Width, $Height, $type, $attr) = getimagesize("$zit");
//echo("Haydaa");
//echo($file.'\"n"');
$xml_output .= '<object source= "'."$klasor"."$album"."$file".'" url= "'.$file.'" window= "'.$sfGelis.'" title= "'.$ResimAnisi.'" Width ="' .$Width. '" Height ="'.$Height.'"/>'."\n";
$art++;
}
}

//echo($art);
$xml_output .= "<\scene>";

closedir ( $handle ); }
$yaz=fopen("$xmlKlasoru"."$dosya_adi", "w"); //en başta belirlediğimiz isimde bir dosya yaratıyoruz.
fwrite($yaz,$xml_output);   //veritabanından gelen bilgileri açtığımız dosyaya yazdırıyoruz.
fclose($yaz);   //yazma işlemini kapatıyoruz.
}echo($xml_output);
?>

Gereksiz gibi görünen değişkenler daha sorna flash'ın içersinden resim yüklenip gerekli işlemler yapıırken kullanılıcak yada unutmuşta olabilirim  :D
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.