[ÇÖZÜLDÜ] Wine programındaki HATA ! ..??

Başlatan SCHRANZ, 16 Kasım 2010 - 21:10:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SCHRANZ

Wine'da uygulamalara eklediğim bir exe.yi nasl çalıştıracağımı bilmiyorum ve resimdeki ekran karşıma çıkıyor.
Bir de wine'nın üzerinde ne gibi programlar çalıştırılamaz,hangi türler çalıştırılabilir yani bunu indirmeden anlayamaz mıyız  ?

şimdiden teşekkürler .
MUTLULUK MU ?

BIRAZ ALKOL ,

BIRAZ BEYINSIZLIK .

med

http://appdb.winehq.org/ Burada wine üzerinde çalıştrabileceğin programlara bakabilrisin.

krwlng

"Executable Bit" konusu ile ilgili birçok başlık forumda mevcut lütfen öncelikle arama bölümünü kullanın. Wine ile çalışabilecek uygulamalar genellikle sizin denemeniz ile belli olur bazı sistemlerde çalışan sizin sisteminizde çalışmayabilir, kişi nvidia kart için çalışır der, siz Unichrome kullanıyorsunuzdur çalışmaz bunun gibi, genel olarak bir liste istiyorsanız, http://appdb.winehq.org/ adresinden geniş bilgi alabilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

zeitgeist

@SCHRANZ,

Mesajını bu şekilde okumak çok güç oluyor. Eğer forumda bir parça vakit geçirmişsen mesajlarımızı yazarken mümkün mertebe bazı hususlara dikkat ettiğimizi fark etmişsindir. Yeni mesajlarını yazarken bu hususa dikkat etmen birbirimiz anlamamızı kolaylaştırır.

Not: Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var; konu başlıklarında belirtilen soru ya da ünlem belirten cümlelerin sonuna defalarca soru ya da ünlem işareti konuluyor. Bunun anlamı nedir acaba?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

barış

Alıntı yapılan: zeitgeist - 16 Kasım 2010 - 21:48:01
@SCHRANZ,

Mesajını bu şekilde okumak çok güç oluyor. Eğer forumda bir parça vakit geçirmişsen mesajlarımızı yazarken mümkün mertebe bazı hususlara dikkat ettiğimizi fark etmişsindir. Yeni mesajlarını yazarken bu hususa dikkat etmen birbirimiz anlamamızı kolaylaştırır.

Not: Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var; konu başlıklarında belirtilen soru ya da ünlem belirten cümlelerin sonuna defalarca soru ya da ünlem işareti konuluyor. Bunun anlamı nedir acaba?
Aynen katılıyorum, hislerime tercüman olmuşsun.

Sorunun tamamını,
<kalın><üstü/altı çizili>italic renkli,  ya da kalın, italic, üstü/altı çizili YAZMAYINIZ.

Lütfen mesajınızı düzenleyin. Artık ayrıntılı yazıyorum.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

SCHRANZ

((: peki bidahakine anlaşılır yaparım yazım şeklini .
bu arada programı çözdüm. gereken tek şey biraz merakla denemekmiş .
yardımlarınız ve uyarılarınız için teşekkürler .

wine üzerinden w.live messenger çalıştırmak sorun yaratır mı ??
MUTLULUK MU ?

BIRAZ ALKOL ,

BIRAZ BEYINSIZLIK .

krwlng

Normal kurulum ile sorunlar yaşanıyor fakat playonlinux ile WLM2008 çalışıyor diye biliyorum. Yine de tavsiyem emesene veya empathy kullanmanızdan yana.

cafenetland

SCHRANZ

Turk dil kurumu Ubuntu sayfasina hosgeldin öncelikle.
Burada oncelikli olarak Linux hakkindaki sorulardan ziyade, imla hatalariyla ilgili yanlislar anlatilir.
Sonra vakit kalirsa asil sorunuz olan Linux konulu sorulariniz cevaplanir.
Bunun yaninda yediginiz azar da yaniniza kar kalir

( kimse alinmasin gucenmesin. Burasi Ubuntu´nun Turkiye sitesidir ve burada yeni gelen uyelere imla dersi degil, Ubuntu hakkinda bilgiler verilmelidir. Tamam, kabul ediyorum ki kimsenin imla dersi harika degildir ama siz yoneticilerin oncelikli hedefi imla hatalarindan ziyade, arkadaslarin sorduklari Ubuntu ya da baska Linux alakali sorulari cevaplamaktir. siz daha ilk basta yeni Ubuntu kullanicisinin gozunu bu sekilde tavirlarla korkutuyorsunuz. Birakin adamin imla hatasini Turkce hocasi duzeltsin. Ben de sizler gibi Turkcenin dogru kullanilmasi taraftariyim ama yeni uyelere de imla dersi vermeyi kendimde ya da baska kullanicilarda gormuyorum. )

son sorunuzun cevabi ise, Windows live programini Wine ile kullanamazsiniz. Onun yerine Amsn, Emesene gibi programlari tercih edebilirsiniz.

kurmak icin :

sudo apt-get -y install emesene

ya da

sudo apt-get -y install amsn

canosayan

Alıntı yapılan: cafenetland - 17 Kasım 2010 - 15:58:02
SCHRANZ

Burada oncelikli olarak Linux hakkindaki sorulardan ziyade, imla hatalariyla ilgili yanlislar anlatilir.

( kimse alinmasin gucenmesin. Burasi Ubuntu´nun Turkiye sitesidir ve burada yeni gelen uyelere imla dersi degil, Ubuntu hakkinda bilgiler verilmelidir. Tamam, kabul ediyorum ki kimsenin imla dersi harika degildir ama siz yoneticilerin oncelikli hedefi imla hatalarindan ziyade, arkadaslarin sorduklari Ubuntu ya da baska Linux alakali sorulari cevaplamaktir. siz daha ilk basta yeni Ubuntu kullanicisinin gozunu bu sekilde tavirlarla korkutuyorsunuz. Birakin adamin imla hatasini Turkce hocasi duzeltsin. Ben de sizler gibi Turkcenin dogru kullanilmasi taraftariyim ama yeni uyelere de imla dersi vermeyi kendimde ya da baska kullanicilarda gormuyorum. )

son sorunuzun cevabi ise, Windows live programini Wine ile kullanamazsiniz. Onun yerine Amsn, Emesene gibi programlari tercih edebilirsiniz.

kurmak icin :

sudo apt-get -y install emesene

ya da

sudo apt-get -y install amsn

Kimsenin amacı kimsenin imlasını düzeltmek değil. Fakat tamamen yazı üzerinden iletişim kurulan bir alanda, ne yazık ki tam anlaşabilmek için ortak kurallara uyarak konuşmak zorundayız. Yoksa birbirimizi tam anlamamız mümkün olmaz.
Chmod bizim işimiz.

zeitgeist

Keşke önceliği imla hatalarına vermek mümkün olsaydı ama forumun asıl amacı Ubuntu ve ona bağlı meseleler olduğu için ancak çok göze batan hataları, özellikle de birbirimiz anlamamızı zorlaştıracak unsurları gördüğümüzde düzeltme ihtiyacı duyuyoruz. Aksi halde genel olarak Linux özel olarak Ubuntu ve ona bağlı konularla ilgili arşiv niteliği taşıyan bir foruma sahip olmazdık. Demem o ki mesajlar ve yazım kurallarıyla ilgili müdehalelerimizi biraz abarttın gibi sanki ;)

...

Alınacak ve gücenecek bir durum yok; bizim ya da benim tavrım ve bu husustaki duruşum belli zaten. Senin dile getirdiğin bu tür eleştirileri de zaman zaman alıyoruz, dolayısıyla aşinayız ;)

@canosayan gayet güzel tek cümleyle özetlemiş zaten meseleyi. Yine de şunun tekrar altını çizeyim ben de: Buradaki niyet kimseye Türkçe dil bilgisinden yoksun olduğunu söylemek değil, herhangi bir yargılama da yok, kaldı ki Türkçeye fazlasıyla hakim kişilerin dahi internet dünyasında dilbilgisi kurallarının belini büktüğünü biliyoruz. Esas amaç, sadece yazılı mesajlarla anlaştığımız bu zeminde birbirimizi anlamayı olabildiğince kolaylaştırmak.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Leroy

Alıntı yapılan: zeitgeist - 17 Kasım 2010 - 16:46:15

Keşke önceliği imla hatalarına vermek mümkün olsaydı ama forumun asıl amacı Ubuntu ve ona bağlı meseleler olduğu için ancak çok göze batan hataları, özellikle de birbirimiz anlamamızı zorlaştıracak unsurları gördüğümüzde düzeltme ihtiyacı duyuyoruz. Aksi halde genel olarak Linux özel olarak Ubuntu ve ona bağlı konularla ilgili arşiv niteliği taşıyan bir foruma sahip olmazdık. Demem o ki mesajlar ve yazım kurallarıyla ilgili müdehalelerimizi biraz abarttın gibi sanki ;)

...

Alınacak ve gücenecek bir durum yok; bizim ya da benim tavrım ve bu husustaki duruşum belli zaten. Senin dile getirdiğin bu tür eleştirileri de zaman zaman alıyoruz, dolayısıyla aşinayız ;)

@canosayan gayet güzel tek cümleyle özetlemiş zaten meseleyi. Yine de şunun tekrar altını çizeyim ben de: Buradaki niyet kimseye Türkçe dil bilgisinden yoksun olduğunu söylemek değil, herhangi bir yargılama da yok, kaldı ki Türkçeye fazlasıyla hakim kişilerin dahi internet dünyasında dilbilgisi kurallarının belini büktüğünü biliyoruz. Esas amaç, sadece yazılı mesajlarla anlaştığımız bu zeminde birbirimizi anlamayı olabildiğince kolaylaştırmak.

Atladığınız bir durum var ama; orada tabir-i caizse imla dersi verilmiş tek postunda, bu tavır kesinlikle yanlış, aşinayız deniliyor böyle eleştirilere acaba kulak vermeyi düşündünüz mü?
Atılan postun böyle bir forumda amacı olmalı, ilk başta derdine derman olursunuz sonra altına dip not düşersiniz -böyle yazmak yanlıştır gibisinden- ama sadece kalkıp da yanlış olmaz böyle dikkat derseniz gerçekten görüntü kirliliği oluşur.
Bence sizler de post atmanın amacını iyi kavrayın!
Ama sanmıyorum, buna da illaki bir savunma psikolojisiyle biz  bunu şunu yapmaya çalışıyoruz vs. cinsinden bir yazıyla karşımıza çıkacaksınız.

eribol

Siz öncelikle kendi önceliklerinizi bir eleştirin, sonra bizi eleştirebilirsiniz. Bu eleştiri, bizim imla denetimi yaptığımız yönünde. Yani asıl amaç Ubuntu konusunda yardım etmek iken biz imla denetimi yapıyoruz. Öyle mi? Peki siz ne yapıyorsunuz? Siz de uzunca bir eleştiri yaptıktan sonra Ubuntu konusuna geçiş yapmışsınız. Demek öncelikler duruma göre değişebiliyor. Önce yardım edip sonra bizi eleştirseydiniz ya.

Yapılan eleştiri elbette göz önüne alınır, alınabilir. Ama eleştiri yaparken takınılan tavır ve eleştiren kişinin kendi eleştirisi ile yaşadığı çelişki sadece, konuyu konusundan saptırır.

krwlng

Atılmayan bir virgül veya ayrı yazılmayan bir -de -da eki yüzünden anlatmak istedikleriniz yanlış anlaşıldığında ki bu çok oluyor, bunu düzeltmek için en az 5 mesaj yazılıyor, bu zaman kaybı olmuyor da Türkçe'miz için mesajın başında uyarı yapılması mı zaman kaybı oluyor? Forumda çok başlık var, daha "eğer" ve "eyer"kelimelerinin ayırt edilemediğini düşünürsek; forumda at beslemediğimize göre eyer diyen kişilere de cevaptan önce uyarıda bulunmak benim kanaatimce yöneticilerin asli görevi oluyor, kendilerini tebrik ediyorum bu duyarlılıkları için, ben başka yerde görmedim bu hassasiyeti.

bytan

Bu konu defalarca tartışıldı ve defalarca aynı şeyleri söyleyip durduk. Kimlere söyledik? Bıkmadan usanmadan @Leroy gibi yeni gelen ve durumu garipseyen kullanıcılara söyledik, anlattık. Neredeyse iki yıldır burada bulunup tüm bunları görüp hala aynı şeyi eleştiri diye söylemen ise senin açından boş konuşma oluyor @cafenetland.

@Leroy,

Alıntı YapBence sizler de post atmanın amacını iyi kavrayın!

Bu konu, açıldığı yerden, başlığından içeriğine kadar yanlışlıklarla doluydu. Bu bakımdan sen de önce kendine bakmalısın.

Diğer taraftan "önce derman olun sonra uyarın" eleştirin doğru olabilirdi. Neden doğru olabilirdi diyorum. Zira ilk iki ileti derman olma amacıyla atılmış iletiler. Forum, önce sana yardım etmeye çalışmış, sonra da gerekli uyarılarını yapmış.

İstediğimiz ise ahım şahım bir şey de değil. Az biraz Türkçe hassasiyeti.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

SCHRANZ

Bence imla ya da yazım şekline bakılmadan sorun anlaşılmaya çalışılmalı.
kalın ya da italik yazarım yine fakat anlaşılır olur.kırmızı olmadı biliyorum ama bu kadar uzatılmasına gerek yoktu.

(( :

bu arada @bytan Türkçe hassasiyeti demişsin.nette küçük büyük harfe uymadan ya da kısaltarak yazmak gerçekte türkçeyi doğru düzgün kullanmadığımız manasına gelmez.Türkçeyi katletmenin anlamı olarak ben 'emo' yazım tarzını algılıyorum.en basitinden 'şeker' yerine şHeqeeYy' gibi abes kelimeler kullanıyorlar.ben buna katletme derim... vs vs.
MUTLULUK MU ?

BIRAZ ALKOL ,

BIRAZ BEYINSIZLIK .

eribol

Sorun giderilmiş ki defalarca bu sorun giderilmiş zaten. Kilitliyorum.
Ne kadar mesajınıza özen gösterirseniz o kadar ilgi görür. Yazdığınız mesaja gösterdiğiniz ilgi, itimat aynen karşılık bulur. Yazıları renklendirip kalınlaştırmak için harcadığınız zamanı düzgün yazmaya ayırarak mesajınıza ilgi gösterebilirsiniz.