ses kartı sorunu

Başlatan ovural43, 09 Kasım 2010 - 10:55:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ovural43

notebook yerine masaüstüne geçtim .. hdd yi birebir kopyaladım .. vga ayarlarını sıfırladım ses kartı hariç sorunum gözükmüyor ..

ses icinde forumda derleme işlemlerini vs. yaptım ..

simdi Sistem->Tercihler->Ses i acınca Ses Başlatılıyor yazıyor ama bi hareket yok ..

cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec

Codec: Realtek ALC887

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Kasım 2010 - 12:52:52

alsaconf benzeri otomatik ses kartı kurulumu yapan bi program vs. yokmudur :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Kasım 2010 - 12:57:52

sanırım chipi yanlis görüyor .. anakartım  ALC888B

bytan

Görünen kodek için ya da olduğunu düşündüğün kodek için alsa derlediğinde durum ne oluyor? Ses uygulamasını uçbirimle açmaya çalıştığında ne hata döndürüyor?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ovural43

alsa derleniyor .. ses cıkmıyor ama .. ses sistemi başlamıyor sanırım ..

alsa reload cıktısı

lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/ozcan/.gvfs
      Output information may be incomplete.
/sbin/alsa: Warning: Processes using sound devices: 1973(timidity).
Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-realtek snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-oss snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc (failed: modules still loaded: snd-hda-codec-realtek snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc).
Loading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-realtek snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-oss snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Kasım 2010 - 15:51:24

pulseaudio kurulu değilmiş onu kurdum ama gene sesi kullanan donanımlarda gözüküyor lakin ses cıkmıyor .. bi ara geldi ses sonra ses acma kapatma işleminde gitti .. gene yok ..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Kasım 2010 - 16:01:15

kusura bakmayin forumuda meşgul ettim ..

hoparlörlerim bozulmuş :( dün test etmiştim calisiyordu .. sistemde arıza vardı simdi sistemi düzelttim hoparlörler gitmiş

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2010 - 10:36:17

lakin simdi farkettim klavyede ses acma kapatma fonksiyonları ekranda gözüküyor ama sesi kısmıyor ..

birde alsamixer calistiramiyorum