ip adresimi nasıl gizlerim

Başlatan coco, 06 Kasım 2010 - 20:31:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coco

Herkese merhaba , ben su anda komsum olan arkadasimin wireless modeminden internete girmekteyim arkadasim
her girdigimde giciklik olsun diye ben girdikten  20-25 dakika sonra benim girmemi engeliyor buna care olarak kendi IP mi gizlemek istedim o goremesin diye fakat beceremedim cunku konu hakkinda bir sey bilmiyorum oncelikle boyle bir sey mumkun mudur ?mumkun ise nasil yapilir?

raspacı

Mac filtrelemesi uyguluyor olabilir. En iyisi siz arkadaşınızla konuşun ve dostça, bu tür şakaların hoş olmadığına ikna etmeye çalışın. Başka türlü yardım alamazsınız çünkü bu forumda bu tür işlerle ilgilenen pek yoktur olanlar da yardımsever değildir. :)  Arkadaşı engelleyen birisi değil de komşusunun ağına girmek isteyen bir başkası da bu bilgileri kötü amaçlar için kullanabilir o yüzden bu konulara pek girilmez.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

Enna

raspacı

Enna  bu tür bilgilerin paylaşımına forum kuralları sıcak bakmıyor.

Enna

Alıntı yapılan: raspacı - 06 Kasım 2010 - 21:08:33
Enna  bu tür bilgilerin paylaşımına forum kuralları sıcak bakmıyor.

pardon, özür dilerim bilmiyordum  :( sileyim o mesajımı

raspacı

Özürlük bir şey yok. Bir şey söylemedin de ben genelde forumda gördüğüm bu olduğu için hatırlatayım istedim. :)

zeitgeist

Mesele hakkında gösterilen hassasiyet için teşekkürler.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

canosayan

anladığım kadarıyla modemi ortak kullanıyorsunuz.

bu ip'yi gizlemeniz imkansız gibi biraz. şöyle anlatayım. normal şartlar altında zaten ip gizlenmez. sadece gerçek ip adresiniz görünmez. proxy size dolaylı bir ip ile yönlendirir.

sizin durumunuzda ise modem size bir ip adresi vermekte. yani siz bir ip adresi ile modeme başvurmuyorsunuz. bu durumda yapmak istediğiniz modemin size verdiği ip adresini o medemden gizlemeye çalışmak.
Chmod bizim işimiz.