Bağlandığım ağda erişilebilen portları öğrenmek(veya test etmek)

Başlatan bsod1, 02 Kasım 2010 - 12:47:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bsod1

Arkadaşlar okul ağımda bazı portlara erişimimiz bir şekilde engelleniyor, dolayısıyla örneğin oyun oynayamıyoruz, bazı programlar sunucularına bağlanamıyor, SSH bağlantısı kuramıyorum, ama FTP bağlantısı kurabiliyorum..

Elimde bir program var, internet üzerinden yapması gereken işlemi bir sebepten dolayı yapamıyor. Sorunun programdan mı kaynaklandığını, yoksa ağımda portların engelli mi olduğunu anlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

Program 5228 portunu kullanarak bir sunucuya bağlanmaya çalışıyor. Fakat sunucunun IP adresi bilinmiyor.

İnternette pek çok çözüm buldum ama hepsi işletim sisteminin portları vb. farklı şeyler hakkındaydı. Benim aradığım şey, bağlantığım ağdaki firewall'da o portun engelli olup olmadığını öğrenmek.

Teşekkürler..

heartsmagic

Yanlış anlamadıysam bir sunucudaki açık olan bir portu denetlemek istiyorsun? Eğer doğruysa nmap kullanabilirsin bunun için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bsod1

Sanırım yanlış oldu.

Sunucu derken, evet bir sunucu neticede, ama uzaktaki bir sunucu değil, benim internet bağlantısını kullandığım sunucu. Okulumun sunucusu.

Daha doğrusu, sunucunun portları değil, sunucunun bize sağladığı portları diyorum.

heartsmagic

İçerideki sunucu için de nmap kullanabilirsin. Ancak açık olan port istemcilere bir şekilde kapatılmışsa bunu algılayacak bir yol yordam var mıdır bilemiyorum, hani pek mümkün gelmiyor bana. Ağ yöneticisine sormak en kestirme yoldur bu gibi durumlarda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bsod1

Sistem yöneticisine gideceğim herhalde sonunda. Kendisi çok garip bir insan olduğundan çekinmiştim ona sormaya. Başka çare olmadığına göre bana yol gözüktü :)

guestwho

Şu komutlar seni sistem yöneticisine soru sorma zahmetinden kurtarabilir:

netstat -catunp
netstat -catulp

Bazı çıktılar için yönetici yetkisi isterse komutların başına "sudo" getirmelisin.
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

garafatma

Eğer okulun Firewall'na içerideki bilgisayarların herhangi birşekilde sorgu göndermesi yasaklıysa da en kısa yolu ağ yöneticisine başvurmak.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

guestwho

Alıntı yapılan: keiser_soze - 02 Kasım 2010 - 21:11:08
Eğer okulun Firewall'na içerideki bilgisayarların herhangi birşekilde sorgu göndermesi yasaklıysa da en kısa yolu ağ yöneticisine başvurmak.

İki sistem arasında herhangi bir sorgu paketi gönderilmeksizin kurulabilen bir bağlantı türü mevcut mu acaba ?
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

garafatma

@guestwho,

Ben bilmiyorum cevabını verip bizleri aydınlatır mısın sorduğun sorunun?

guestwho

Alıntı yapılan: keiser_soze - 02 Kasım 2010 - 23:10:32
@guestwho,

Ben bilmiyorum cevabını verip bizleri aydınlatır mısın sorduğun sorunun?

http://en.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol#Connection_establishment

Bazılarının bazı sebeplerden ötürü aydınlanabilme ihtimali yoktur...  ;D

garafatma

İşte bu cevaba yazacak çok güzel şeyler varda, yeri burası değil ;)