[ÇÖZÜLDÜ] Program yükleyemiyorum; Sorun sun-java6-jre

Başlatan fffather001, 04 Kasım 2010 - 10:51:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fffather001

Ustalar dün gece jdownloader yüjklemek için ilk önce java yüklenmesi gerektiğini duydum forumda şunu buldum:http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum#Java_kurulumu
ve bu sources listesinde düzenlenecek kod zaten istenildiği üzere başında # işareti yoktu. bende aynen denilenleri yaptım(kodları yazdım uçbirime)

ve böyle bişey çıktı. bekledim bekledim bi değişiklik yok bende kapattım

Anlaşılacagı üzere yükleyemedim. ve bugün compizconfig programını yükleyecektim ve karşıma şu çıkıverdi :o

uçbirime sudo apt-get -f yazdım ve yine ilk resimdeki şey çıktı.

Ben bu javayı dosyalarını ayarlarını ve herneyi varsa bu bilgisayardan kaldırabilir miyim??

apt-get komutu ile hangi programı yüklemeye kaldırmaya çalışsam en son resimdeki yazılar çıkıyor

ARKADAŞLAR SORUNU HALLETİM:D  GÜNCELLEME YÖNETİCİSİNDEN KISMİ YÜKSELTME YAPTIM. SORUN KALKTI

heartsmagic

Ben yine başka bir yöntem önereyim zira sende kurulum nasıl tamamlandı bilemiyorum. Java kurulmamış olabilir.
sudo apt-get -f  install
komutunu uygula ve Java'yı kurmayı denesin sistem. Eğer kurulmuyorsa elle kurdurmayı dene, ilk ekran karşına gelebilir zira bu sözleşme menüsüdür. Tab tuşu ile Tamam kısmına geçip onay vermen lazım.

dpkg -l | grep jre komutunun çıktısı nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

İlk resimdeki durumda "tamam"a basmanız yeterliydi, java kurulurken kullanıcı sözleşmesini onaylamanızı ister, orada beklemeniz birşeyi değiştirmiyor yani. Siz kurulumu yarıda kestiğiniz için böyle bir sorun meydana gelmiş olmalı. Siz sudo apt-get -f install komutunu verin sonra ilk resimdeki pencere çıkarsa ok tuşları ile tamam üzerine gelip enter tuşuna basın, o kadar.

Düzeltme: Forumda sorun oldu sanırım mesajlar sonradan gitmeye başladı.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

fffather001

Üstad java yarım yamalak kurulmuş :D
bu yükseltme işi de onu tamamen kurdu
menüde görünüyor sun java 6 die... yine de saol

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Kasım 2010 - 11:33:59

TAMAM tuşuna basmayı denedim her seferinde ama tıklanmıyordu AMA tab tuşuna basıp tamam iconuna geçmek aklıma gelmedi walla ... enter e bastım yine olmadı. kapatmayı denedim uçbirimde hala bi program çalışıyor yinede kapatılsın mı dedi?? İPTAL dedim yarım saat felan bekledim ama değişen bişey olmadı. bende kapattım. Önemli olan netice. sorun halloldu.... :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Kasım 2010 - 11:37:24

Söyle Bişey diyor:
herdaim@live:~$ dpkg -1 | grep jre
dpkg: bilinmeyen seçenek -1

Type dpkg --help for help about installing and un-installing packages
  • ;
    Use `dselect' or `aptitude' for user-friendly package management;
    Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
    Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
    Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;

Options marked
  • produce a lot of output - pipe it through `less' or `more' !

heartsmagic

Bu durumda başlığımızı kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.