Kablosuz ağa başka bilgisayar bağlanınca benim bağlantım kopuyor

Başlatan bbecit, 01 Kasım 2010 - 10:33:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bbecit

Selamlar,
Kablosuz ağ bağlantım sık sık kesiliyor diye daha önce başlık açmıştım ve ağa bağlanmaya başlayınca sorunun çözüldüğün belirterek konu kapatılmıştı.
Şimdi de şöyle bir durum söz konusu:
Network-manager kablosuz ağı buluyor ve ağ şifresini girerek bağlanıyorum. Ancak aynı ağa  apple marka  (mac işletim sistemli) başka bir bilgisayar bağlanınca benim bağlantım kesiliyor.
Durumu test ettik. Her defasında Apple bilgisayarla ağa bağlanınca benim ağ bağlantım kesiliyor ve defalarca şifresini girip bağlan dememe rağmen
bağlanamıyor.
Acaba sorun network-manager de mi, yoksa modemin özel bir ayarı mı var? Sadece tek bağlantıya mı izin veriyor? Ama aynı modeme daha önceden Apple, Windows ve Pardus ile aynı anda bağlanabiliyorduk.
Kolay gelsin...

heartsmagic

Sorun hangi taraftadır bilemiyorum, tek bağlantı durumu olmaz ama. Fakat muhtemelen Ubuntu'nun bir bileşeninden veya bir yapılandırma hatasından kaynaklanıyordur bu, tabii senin durumuna özel bir durumdur. Bir ihtimal ağ yöneticisi yerine wicd kurup deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bbecit

Wicd  kurdum ve çalıştırdım. Ağ yöneticisinin bulduğu ağı oda buluyor. Ağ yöneticisi bağlantısını kesince wicd de kesiliyor. İkisi de aynı anda çalışınca bağlantı kuruluiyor. . Önceki ağ yöneticisini sistemden kaldırmakmı gerekiyor yoksa kapatmak mı. 
Synaptic den network-manager-gnome paketini mi,  sadece network-manager paketini mi  kaldırmam gerekiyor yoksa

heartsmagic

Ağ yöneticisini başlangıç uygulamalarından kaldırabilirsin. Sistemden de kaldırabilirsin, ancak Wicd ile kesinlikle bağlanabildiğine emin ol. Garanti olsun diye de istersen ağ yöneticisinin .deb paketlerini http://packages.ubuntu.com adresinden indirebilirsin. network-manager-gnome paketini kaldırırsan network-manager kalkmayabilir, ancak asıl paketi kaldırırsan gnome uzantısı da kalkacaktır muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bbecit

İlginize alakanıza çok teşekkür ederim. Şimdilik ağ bağlantısı sorunu yüzünden ubuntuya ara veriyorum .
Başka bir  hdd bölümüne yeniden Pardus 2009.2 kurdum. Hiç sorunsuz bağlanıyorum. 
Kendi evimde kendime ait bir modemle  yeniden ubuntu kullanacağım. Zaten hdd nin bir bölümünde duruyor.

garafatma

Acaba Apple'a ellemi IP verildi de IP çakışması yüzünden son bağlanan(Apple) bağlı kalıyor diye aklıma geldi ama öyle olsaydı başka bir dağıtımda da aynı hatayı alırdık.

Bağlantı koptuktan sonra

dmesg | tail -20

çıktsını buraya aktarırsan sorunu belki anlayabiliriz.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010