MPlayer Ayarları

Başlatan GNUbuntu, 23 Şubat 2009 - 16:23:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GNUbuntu

Selam. MPlayer kullanmak isteyenler, alt yazılı filmleri rahat izlemek için bu ayarları yapsınlar.

MPlayer'ı başlat. Sağ tuşla Preferences (ayarlar)'ı aç. Çıkan uyarı penceresini okeyle.

Audio      -  Pulse (varsayılan)
Video      -  gl X11(Open GL)
Subtitles - Turkish (ISO-8859-9)
Font        - Unicode (varsayılan) - Text Scale:3 (istenen yazı büyüklüğüne göre değişebilir)

MPlayer'ı kapat, tekrar aç.

Ek: Arayüz olarak Ater kullanırsanız Mplayer'iniz daha şık durur.
Önce Saygı...

heartsmagic

Teşekkürler. Konuyu uygun bölüme taşıyorum. Buna daha sonra da özen gösterirsek çok güzel olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

portakalsuyu

Arkadaşlar bende mplayer videoyu açıyor ama ne menü görebiliyorum ne sağ tık yapıncada bir şey olmuyor. Nedir yapmam gereken?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

such

Alıntı yapılan: portakalsuyu - 01 Kasım 2010 - 19:28:18
Arkadaşlar bende mplayer videoyu açıyor ama ne menü görebiliyorum ne sağ tık yapıncada bir şey olmuyor. Nedir yapmam gereken?

Benim bildiğim kadarıyla mplayer konsolda çalışan bir player yani sağ tık ya da menü gibi bir şey yok. Acemiysen ya da ne yaptığından emin değilsen bence smplayer kur.

portakalsuyu

Alıntı yapılan: bytan - 01 Kasım 2010 - 22:56:08
Gmplayer yüklü mü?

Yüklü değil. Kısaca bu resimdeki gibi görmek istiyorum. F1 ile menü denmiş ama yapamadım ben. :)

eribol

Gnome mplayer(gmplayer) veya smplayer yüklemen gerek.

portakalsuyu

Tek başına mplayer kullanılmıyor mu?

eribol

Tek başına işe yarıyor tabii ki. Lakin sizin istediğiniz arayüzü sağlamıyor. Her işi komut satırından hallediyor. İşte bu yüzden gmplayer ve smplayer gibi mplayer için tasarlanmış arayüzler var.

portakalsuyu

Hımm yani smplayer veya gmplayer, mplayer ı kullanmayı kolaylaştırıyor. Teşekkürler.