turkce ubuntuda iso hatasi

Başlatan rakkoc, 13 Temmuz 2010 - 16:38:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rakkoc

Merhaba ilk oncelik ile hatanin ne oldugunu bilmiyorum ama VmWare kurarken iso-8859-1 iceren .py li bir dosyadan hata aldim. makinemi inglizce ye cevirip kurdugumda sorun yok ama turkce iken kurulum yapamiyorum. bu yontem ile gecici bir cozume kavustum ama linuxte ilerlemek icin sorunun kokenini arastiriyorum boyle bir sorunu pc yi turkce birakarak nasil cozebilirim yada baska ne yapmam gerekiyor
windows'tan ubuntu'ya yol aliyorum, her adimda ozgurlugumu tekrar tadiyorum.

shey mujuk yeaap gibi abidik kubidik kelimeler kullanmam ve sevmem. ama gocmen olmamdan kaynakli turkcem cok iyi degildir.
Yazim hatalari ve Devrik kurdugum cumleler icin simdiden butun arkadaslardan ozur dilerim.

bytan

Hata çıktısını aktarırsan daha kolay fikir yürütülebilir. Ayrıca sistemi ingilizce olarak tanımladığın zaman kurulum yapmış olsan dahi, sistemi Türkçeleştirdiğinde yazılım çalışmıyor mu? Yani sorun sadece sistem dili Türkçe iken korulum yapamamak mı?

Alttakini de deneyerek kurulumu gerçekleştirmeye çalışabilirsin:

LC_ALL=C kurulum.dosyası
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

rakkoc

rakkoc@rakkoc-p4:~$ sudo '/home/rakkoc/Masaüstü/VMware-Workstation-Full-7.1.2-31548.x86_64.bundle'
[sudo] password for rakkoc:
Extracting VMware Installer...done.
  File "/usr/lib/vmware-installer/1.1/python/lib/sqlite3/dbapi2.py", line 0
SyntaxError: ('unknown encoding: ISO-8859-1', ('/usr/lib/vmware-installer/1.1/python/lib/sqlite3/dbapi2.py', 0, 0, None))

ubuntu 10.10'da da denedim ayni hatayi aldim 10.04 de yine ayni. :) encoding hatasi donanimsal degildir ama suan denedigim makine p4 3.0ghz ,1.5gb ram'lik bir makine sadece bir uygulama kullanmak icin vmware kurmak zorunda kaliyorm

shey mujuk yeaap gibi abidik kubidik kelimeler kullanmam ve sevmem. ama gocmen olmamdan kaynakli turkcem cok iyi degildir.
Yazim hatalari ve Devrik kurdugum cumleler icin simdiden butun arkadaslardan ozur dilerim.

Yiğit Ateş

Vmware, 10.10'da kullanılan çekirdekle uyumsuz şu an. Uyumlu sürüm çıkana kadar Virtualbox kullanabilirsiniz.

rakkoc

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 13 Ekim 2010 - 19:46:14
Vmware, 10.10'da kullanılan çekirdekle uyumsuz şu an. Uyumlu sürüm çıkana kadar Virtualbox kullanabilirsiniz.
Virtualbox kullanamiyorum malesef calistigim sirkette herkez vmware kullaniyor ve proje pc leri bu sayada butun yazilimcilar tarafinda kullaniliyor. Vmware'i kurmak icin asagidaki yonetimi kullanarak kurdum ve sorunsuz kullaniyorum.

yukardaki problem SADECE TURKCE kullanimda cikiyor. TURKCE UBUNTU bu sorunu cikartiyor ingilizce kullaniyorum su anda bu problemler yuzunden.
Alıntı Yap
Go here:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=815476

read the last post:
"
For 2.6.35 kernel and VMware7.1.1, there's a script to patch the VMware sources :
$ cd /tmp
$ wget http://www.sputnick-area.net/scripts/vmware7.1.1-patch-kernel-2.6.35.bash
# chmod +x vmware7.1.1-patch-kernel-2.6.35.bash
# ./vmware7.1.1-patch-kernel-2.6.35.bash

First install VMware Player.

Then apply the Patch (.bash-command).
Then execute VMware Player and wait a few minutes to compile and finish.

It works with 10.10 and VMware Player 3.1

Just installed this a few minutes ago.

It WORKS!