Racket-lang kurulumu

Başlatan zgunduz, 13 Ekim 2010 - 11:16:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zgunduz

Arkadaşlar öncelikle çok güzel bi anlatım yapmışsınız, bende dün geceden beri böyle bişeyşle uğraşıyorum ama ne kadar denediysem yapamadım yinede, sizin söylediklerinizi birebir uygulamama rağmen yine olmadı, belki bi yerlerde eksik yada yanlış bişey yapıyorum diye yaziyim dedim bende, benim istediğim drracket programlama dilini kurmak, depo adresini ekleme kısmında bi yanlışlık yapıyorum sanırım, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

bytan

Yaptığın işlemleri ve aldığın çıktıları buraya aktarırsan hatanın nerede olduğunu görmeye çalışabiliriz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

zgunduz

Çok fazla uğraştım şimdi sırayla tek işlem yapmadığım için yazamıyorum, belkide benim yüklemeye çalıştığım programın depo sunu felan yanlış ekledim, depo adresi felan onları tam çözemedim açıkçası, geri adımları doğru yapmışımdır. Ben size şöyle söyliyim drracket adlı programla diline ait programını yüklemek istiyorum. Bunun bana tam olarak depo adresini verebilirmisiniz ?

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: zgunduz - 13 Ekim 2010 - 21:47:12
Çok fazla uğraştım şimdi sırayla tek işlem yapmadığım için yazamıyorum, belkide benim yüklemeye çalıştığım programın depo sunu felan yanlış ekledim, depo adresi felan onları tam çözemedim açıkçası, geri adımları doğru yapmışımdır. Ben size şöyle söyliyim drracket adlı programla diline ait programını yüklemek istiyorum. Bunun bana tam olarak depo adresini verebilirmisiniz ?
Drracket deposu bulamadım ben, bağlantısını verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

heartsmagic

@zgunduz, bu başlık öntanımlı depolar için anlatım yapıyor. Sen sorununu Yazılım-Yükleme Kaldırma bölümünde ayrı bir başlık olarak aç lütfen. İstediğin uygulamanın web adresini eklersen güzel olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zgunduz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Ekim 2010 - 22:25:43
@zgunduz, bu başlık öntanımlı depolar için anlatım yapıyor. Sen sorununu Yazılım-Yükleme Kaldırma bölümünde ayrı bir başlık olarak aç lütfen. İstediğin uygulamanın web adresini eklersen güzel olur.

Şu an tekrar yeni başlık açmasam hemen burada çözsek, çünkü acilen halletmem gerek onu, adresini veriyorum http://racket-lang.org/
Sorun olucaksa yeni bi başlık açayım, Nereye açacağımı bilemediğim için burası ilgili geldi bana.

Yiğit Ateş

Sitesinde .deb paketi olarak değil. sh kurulum betiği olarak var. Betikten kurabilirsiniz.

heartsmagic

@Yiğit Ateş'in dediği gibi .sh betiği olarak deneyebilirsin. En son .deb paketi Jaunty için yapılmış, yani çok eski. Fakat bağımlılık sorunu yoksa bir ihtimal kurulabilir. Denersin, sorun çıkarsa bakarız.
Ayrıca "nightly built" denilen yani en güncel sürümü de deneyebilirsin. Unix source olarak indirip derleyebilirsin. Fakat derleme işlemi için gerekli paketlerin kurulu olması lazım ki bunu da bu başlıkta irdeleyebiliriz.

zgunduz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Ekim 2010 - 22:42:15
@Yiğit Ateş'in dediği gibi .sh betiği olarak deneyebilirsin. En son .deb paketi Jaunty için yapılmış, yani çok eski. Fakat bağımlılık sorunu yoksa bir ihtimal kurulabilir. Denersin, sorun çıkarsa bakarız.
Ayrıca "nightly built" denilen yani en güncel sürümü de deneyebilirsin. Unix source olarak indirip derleyebilirsin. Fakat derleme işlemi için gerekli paketlerin kurulu olması lazım ki bunu da bu başlıkta irdeleyebiliriz.
Evet @Yiğit Ateş'in dediği gibi yaptım kullanıyorum şu anda ama bazı sorunlar oluşuyo anlayamadığım, bide dosyalarını desktop a kurdu, normal program dizinine kurmadı, bunun içinde depo ya ekleyip terminalden kurmak istiyorum yine, ve depo adresini yanlış buluyorum sanırım. Önceden DrScheme vardı onda böyle bi sorun yaşamadım depoda vardı zaten direk kuruyodum. Ama bunu bi türlü depoya ekleyip terminalden kurmayı başaramadım.

Yiğit Ateş

Nereye kurduğu farketmez, erişmek istediği kütüphaneleri bulduğu sürece sorun yok. Bazı sorunlar demişsiniz, ne gibi sorunlar bunlar? Hata çıktıları var mı? Bir de eklemek istediğiniz deponun tam bağlantısını verebilir misiniz? Ben herhangi bir depo göremedim sitesinde.

zgunduz

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 13 Ekim 2010 - 22:50:22
Nereye kurduğu farketmez, erişmek istediği kütüphaneleri bulduğu sürece sorun yok. Bazı sorunlar demişsiniz, ne gibi sorunlar bunlar? Hata çıktıları var mı? Bir de eklemek istediğiniz deponun tam bağlantısını verebilir misiniz? Ben herhangi bir depo göremedim sitesinde.
Evet aslında söylediğiniz doğru istediği kütüphaneye erişdiği sürece sorun yok. Bazı sorunlar diye bahsettiğim, program da sağ tıklamalarda sorunlar oluyo bazen üstteki butonlara tıkladığım zaman açmıyo, açsa bile bi sn içinde kapatıyo anlayamadım nedenini.
Bende depo göremedim işte o yüzden buradayım yoksa depo ekleyebilirim bende, tam depo bağlantısını bulamadım.

Yiğit Ateş

O zaman programı uçbirimden çalıştırıp sağ tıklama sorununun oluştuğu sırada ortaya çıkan çıktıları buraya geçin, belki bir şeyler yakalanabilir.

zgunduz

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 13 Ekim 2010 - 23:06:00
O zaman programı uçbirimden çalıştırıp sağ tıklama sorununun oluştuğu sırada ortaya çıkan çıktıları buraya geçin, belki bir şeyler yakalanabilir.

Sanmıyorum ama denerim, peki söylediğim gibi yapamazmıyız ?

Yiğit Ateş

Söylediğim gibi derken?

zgunduz

Yiğit Ateş

İyi de olmayan depoyu nereden ekleyelim.

zgunduz

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 13 Ekim 2010 - 23:11:09
İyi de olmayan depoyu nereden ekleyelim.

Tamam o zaman, ben bulamamışdım belki ben yanlış yapıyorum diye sizden yardım istedim, eğer zaten depo yoksa başka bi yolu yok.
Tamam teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

heartsmagic

Başlığın açılma sebebi olan sorun sanırım şu an çözüldü?