SES KARTI İLE İLGİLİ ENTERESAN SORUNLAR

Başlatan drosha, 21 Ekim 2010 - 22:50:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drosha

Arkadaşlar Creative Audigy Value (sb0570) ses kartım var bunu ubuntu otomatik tanıdı ancak entresan sorunlarla birlikte. Birincisi ses ayarlarından 5.1 analogu seçiyorum ve 5+1 sesi alıyorum burda sorun yok ancak bu seçimi yaptıktan sonra başka bir şarkı yada video ya geçtiğinde ses yine 2.0 oluyor 5.1 hala seçili olmasına rağmen. Yalandan yine zaten seçili olan ayarı seçiyorum ve düzeliyor ancak bi sonraki sarkı yada video da yine aynısı oluyor, sesi açıp hoparlörlerin özellikle wooferın sesini açıp kapadığımda sanki mikrofon yaklaştırılmış gibi bi çınlama ses geliyor hoparlörlerden. Ayrıca sadece windows7 kullanırken ses sorunsuz cıkmakta iken ubuntuyu da kurup windows a geçtiğimde pencere geçişlerinde klik sesine benzer ses taa woofer dan bi boom lama şeklinde geliyor. Ses da yırtılmalar oluyor. Sorunu çözemedim. Alsa ile ilgili ne varsa denedim biraz fazla denemişim ses gitti temelli ama sorun çözülmedi.

garafatma

Öncelikle bir işletim sistemini kapadıktan sonra diğer işletim sistemine kapalı olanın etkisi olmaz bunu bir belirtelim. Gerçi kurulumu Wubi ile mi yaptınız bilmiyorum ama yine de etki etmez.(wubiyi hiç kullanmadığımdan eğer etkisi varsa da bilemiyorum.)

Forumda bir yerlerde 5+1 kurulum kılavuzu vardı, hatta wiki de bile olması lazım. Baktınız mı oralara?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

drosha

Malesef sorun bu şekilde. Banada mantıklı gelmiyordu ama tecrübeyle sabitttir. Sildim yalnızca windows yükledim şimdi sorun yok ama ne zaman hdd de ayrıdığım dier bölüme ubuntuyu kursam yine o olay tekrarlıyo.

zeitgeist

Hoparlörden gelen patlama patlama seslseri ve 5+1 ses alma ile ilgili forumda iki sabit başlığımız vardı. Pek güncel olmasalar da sorun hakkında seni daha güncel çözümlere yönlendirebilirler.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles