GeForce4 mx 440 Sorunu

Başlatan qaeke070, 12 Ekim 2010 - 11:10:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qaeke070

Arkadaşlar Ben bilgisayarımda GeForce4 Mx 440 ekran kartım var ekran kartını indirdim sürümünü bulup düzgün şekilde

uç birimde dede açtım

sudo sh /home/eml11a/İndirilenler/driver.run

yaptım

yalnız x server mı x config servermı onu yapılandırmam gerikiyormus nvidia dan x confg yapılandırmasını indirdim ama nasıl yapılandırcağımı  bulamadım bi bakarsınız sevinirim hatada bu kullandığım ubuntu sürümüde 10.10 dur.

1. hata

2.hata

Arkadaşlar ubuntu daha önce kullandım ek sürücüler bakın demeyin buda resmi

Yiğit Ateş

Ek Sürücüler kısmından kurmanız daha sağlıklı olur :)

qaeke070

denedim boş gözüküyor orası

Yiğit Ateş

Kusura bakmayın, son ekran görüntüsünü görmemişim. Hata kayıtlarına baktım, o kart için olan sürücü X'in 1.9 sürümüyle uyumlu değilmiş henüz. Yeni bir sürücü çıkana kadar sistemle gelen Nouveau sürücüsü ile idare etmeniz gerekiyor.

qaeke070

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 12 Ekim 2010 - 11:23:48
Kusura bakmayın, son ekran görüntüsünü görmemişim. Hata kayıtlarına baktım, o kart için olan sürücü X'in 1.9 sürümüyle uyumlu değilmiş henüz. Yeni bir sürücü çıkana kadar sistemle gelen Nouveau sürücüsü ile idare etmeniz gerekiyor.

nasıl yüklücem ben bu Nouveau yu ?

Yiğit Ateş

Dediğim gibi, sistemle geliyor. Ek bir işlem yapmanıza gerek yok.

qaeke070

yani yapcak pek bişey yok beklemek zorundayız ?

Yiğit Ateş

carcass

bende aynı ekran kartını kullanıyorum fakat hiçbir sorun yok...

krwlng

@carcass, sorun yok derken, qaeke070'in uyguladığı işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiniz mi? Çünkü sorun sürücü kurulumundaki hata ile ilgili. Sürücü kurulumu yapmadan nouveau ile sorunsuz çalışması farklı bir konu.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

carcass

@krwlng, hangi dağıtımı kullanıyosun?
eğer 10.04 ise sürücüyü kurdugun zaman düzelmesi gerekir
eüer 10.10 kullanıyorsan hiç bir şey yapmana gerek yok, bi defaya mahsus gidip ekran ayarlarını yapman yeterli olacaktır(çözünürlük falan..)
ama 10.04 den eski sürümleri kullanıyosan büyük ihtimalle eskiden benim yaptığım gibi her girişte ayarlaman gerkir sürücüyü kursan dahi...

krwlng

@carcass, yanlış anladınız, benim ekran kartım ati, oradaki soruyu, sürücü kurulumunu başarılı bir şekilde yapabildiniz mi diye sormuştum. qaeke070, sürücü kurulum işleminde sorun yaşadığını belirtiyor, siz de aynı ekran kartı ile hiçbir sorun olmadığını söylediğiniz için sordum bunu. Dolaylı olarak vermiş olduğunuz cevaptan 10.10 için sürücü yüklemesi yapmadığınız sonucuna vardım. Zaten qaeke070'in ekran görüntüsünde de jockey ile sahipli sürücüsü tanımlanmadığı görünüyor.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sensenku

Arkadaslar bendeki videcart NVIDIA Geforce 4MX 4000 olarak windows belirtmis ve bunun .run dosyasi olarak internetden indirdim. Terminale
sh /nidiyaya/giden/yol/drivervesurum.run        yazdim.Bana root olarak girmrmi soyledi ben de   sudosu ve passwordumu yazdim, root olarak girdim. yeniden
sh /nidiyaya/giden/yol/drivervesurum.run        komandasini verdiyimde, x serveri durdurmami soyledi ben de
sudo /etc/init.d/gdm stop
ve ya
sudo invoke-rc.d gdm stop       bunlardan birini yazdim ve ekranda kara bir sey geldi ve 10.10 yaziyodu.Ama terminal gibi yani bir seyler yazmak oluyor, bundan sonra nvidiayi kurmak icin ne yapmaliyim?Benim hix x serverden anlayisim bile yok.yardim plizz

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 15:30:38

Qaliba buldum, kara ekran geldiyi zaman ALT+F1 yapiyoruz ve           sudo su password
diyerek root olarakgiriyoruz.Root olduktan sonra
sh /nvidiyaya/giden/yol/nvdia.surum.run          yaptigimiz an istall baslayacakdir.ama bir sorun daha var.Ben bunlari yaptim boyle bir uyari aldim
the precompiled kernel interface was fond to match your kernel: would you like to attempt to download kernel interface gor your kernel from the nvidia ftp site ftp;//download.nvidia.com

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2010 - 15:46:18

Biz nvidiyayi yazarken bizdenen yeni kernel sourceni isitormus bunun icin kernel.org sitesinden indire blirsiniz,ama hala kendim denemedim :)

xrhymer

xserver 1.9'a uyumlu nvidia-96.43.19 sürücüsü çıktı. Yakında depoya girer..
Dostlarım, dost yoktur. Kendi gücünle ayakta durmalı, iradenle yaşamalı, duygunla sevmeli, düşüncenle ayırt etmelisin. Dünyanın tamamı güvenilmez olsa da kimse senin kılına bile dokunamaz kardeşim.

Khan

Aslında *.run dosyasının kurulumu kolay ama yanlışlıkla depodaki sürücüyü üstüne yüklerseniz görüntü arabirimi çökebilir.

sensenku

Y herru, ya merru ben böyle bir insanım yazıcağım be, ne oluyosa olsun. Farklılık olursa buraya yazıcağım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Kasım 2010 - 01:33:23

bunlar benim çıktılarım,bir şey analayan varsa,bana da anlatsın ve yardımcı olsun pliz  :-[

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Kasım 2010 - 01:36:07

mehman@mehman:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE Host-to-AGP Bridge (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 82)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 4000] (rev c1)
02:01.0 Modem: Smart Link Ltd. Unknown device 2800 (rev 02)
02:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
mehman@mehman:~$
mehman@mehman:~$
yardım edin plizzzzz