Fare işaretçisi donuyor.

Başlatan rick, 30 Ağustos 2010 - 02:56:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rick

Kullanmakta olduğum farenin işaretçisi; oturumun açılmasından dakikalar sonra kullanılamaz hale geliyor. Kullandığım fare: Inca IM-161U. Sorun farede değil; daha önce kullandığım bilgisayarın faresi A4 Tech'di. Ve aynı sorun oluşuyordu. Bu sorun "touchpad"e herhangi bir komut verilerek ortadan kaldırılabiliniyordu. Fakat mevcut masaüstü bilgisayarımda böyle bir seçeneğim olmadığına göre yardımınızı istiyorum.

eribol

İki ayrı bilgisayarda aynı ilginç sorunun hasıl olması çok garip. dmesgkomutunun çıktısının son kısımlarını ekleyebilirseniz belki bir bilgi elde edebiliriz.

rick

[   20.137963] agpgart-amd64 0000:00:00.0: AGP 3.0 bridge
[   20.137980] agpgart-amd64 0000:00:00.0: putting AGP V3 device into 8x mode
[   20.138014] nvidia 0000:01:00.0: putting AGP V3 device into 8x mode
[   29.500006] eth0: no IPv6 routers present
[   34.942252] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
[   35.024068] ISOFS: changing to secondary root

eribol

Ev dizninde bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum ama yeni kurulumda sorun olmasa gerek. Hangi dosyadan kaynaklandığını da tahmi etmek zor. Çıktıda da bir şey söylemiyor maalesef. Tek alternatif güncelleme gibi görünüyor.

rick

Fakat eksik bir güncelleme yok. Donanım sürücüleri de yüklü.

heartsmagic

Fare USB mi, Bluetooh ile mi bağlanıyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rick

USB aracılığıyla bağlanıyor. Bluetooth aracılığıyla kullandığım hiçbir araç yok. Sorun girişte de değil; çünkü farklı girişleri ve bir USB çoklayıcısı üzerinden bağlamayı denedim, ancak bir etkisi olmadı.

ırmak

Ekran kartı sürücünüzle ilgili bir problem olabilir.
Yanlış sürücü yüzünden faremi tamamen kaybetmiştim.
Ekran kartınız ATI ise olasılık daha da artar.

rick

Ekran kartım NVIDIA, ve sürücüsü kurulumdan hemen sonra yüklendi. Ama sorun teşkil etmekte midir, bilmiyorum.

heartsmagic

fusion-icon paketini kurup Compiz'i devre dışı bırakıp, bir sonraki oturumda Compiz'siz giriş yapar mısın?
En azından meseleyi daraltmaya çalışalım.

rick

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Ağustos 2010 - 17:51:35
fusion-icon paketini kurup Compiz'i devre dışı bırakıp, bir sonraki oturumda Compiz'siz giriş yapar mısın?
En azından meseleyi daraltmaya çalışalım.
Şu söylediğimin cok cahilce olduğunun farkındayım fakat: Nasıl yapacağım?

heartsmagic

Paket yöneticisiyle fusion-icon uygulamasın kur ya da uçbirimden:
sudo apt-get install fusion-icon

Uygulamalar-Sistem Araçları-Compiz Fusion Icon ile çalıştır. Üst panelde sağ tarafa yerleşecektir. Sağ tıkla, Select Window Manager bölümünden Metacity'yi seç. Oturumu kapat ve yeniden aç. Ardından bir süre dene fareyi.

rick

Sorunumu çözmedi. Oturumun açılmasından yaklaşık 5 dakika sonra fare komutları reddetmeye başladı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2010 - 22:17:21

Dizüstü bilgisayardaki tecrübemden dolayı şu şekilde bir fikir geliştirdim: Birincil fare işlevini yerine getiremediğinde kullanılmak üzere ikincil bir fare bağladım. İkincil fare işlevini yerine getiriyor fakat, birincil fare yeniden aktif hale gelmiyor. Bir diğer fikrim ise birincil fareyi kullanım dışı bırakıp; ikincil fareyi birincil kılmak. Fakat sorunum hala çözülmedi.

heartsmagic

Kullandığın sürüm 10.04 mü?

rick

Evet, 10.04 kullanmaktayım. Fakat sorunu çözdüğümü düşünüyorum; bağladığım ikincil fare hatasız çalışıyor, o hâlde sorun birincil farede.

heartsmagic

Inca için pek bir bilgi yok, ancak A4 için iki başlık var:
http://art.ubuntuforums.org/showthread.php?p=2152409
http://wwww.ubuntuforums.org/showthread.php?p=7549908

Özellikle birincisi senin sorununa daha çok benziyor, ne yazık ki bir öneri gelmemiş.

rick

Kullandığım ikincil fare kardeşime ait bir Minton MCM-10290'dı. Bu fareye el koyarak diğer Inca marka fareyi kardeşime vereceğim, çünkü kendisi Windows kullanıyor (Buna rağmen bilgisayarına Edubuntu kurmayı düşünüyorum. Umarım sorun çıkmayacaktır.).

spxln

benim nano usb mause var aynı sorundan müzdaripim.. sıklığı da artıı bu aralar bir çözüm buldunuz mu? eğer çözüm bulamadiysanız ubuntuya bir bug raporu gibi bildirmek istesek nasil bildirebiliriz?

rick

Alıntı yapılan: spxln - 16 Eylül 2010 - 17:43:36
benim nano usb mause var aynı sorundan müzdaripim.. sıklığı da artıı bu aralar bir çözüm buldunuz mu? eğer çözüm bulamadiysanız ubuntuya bir bug raporu gibi bildirmek istesek nasil bildirebiliriz?
Fare değiştirip tekrar dene, eğer yine olmazsa sorun farede değildir. Benim şimdiki farem ve klavyem de ara sıra takılıyor ama USB fişini çıkarıp tekrar takınca düzeliyor.