[Çözüldü] Wine ile windows programlarını kuramıyorum

Başlatan sedat1661, 10 Aralık 2010 - 22:34:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sedat1661

selam arkadaşlar..
ubuntuyu kuralı 1 hafta oldu . pardustan sonraki 2. linux denemem.. gayet hoş dıoğrusu..
fakat wine ile hiç windows programı çalıştıramıyom nedense.
programı masa üstüne atıomm.sağa wine program yükleyicisi ile başlat diyorum ama nedense hata veriyor yüklemiyor ..
mesela denediğm programlar vlc (windows için olanı) , winrar, winamp, filan.
birde kpds ye hazırlandığım için ubuntunun  paket yöneticisinden stardict ve tr-eng , eng-tr sözlük indirdim. kurdum ama çalışmıyo yazıom kelimeyi çevirmio..biraz baktım  kelime deposuda boş gözüküyor..
cahillimi bağışlayın alışana kadar kafanızı ütülicez böle acemi sorularla..
şimdiden cevaplar için teşşekkür ediyorum..
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

rick

Öncelikle, lütfen başlığınızı ve yazınızı düzgün bir Türkçe'yle yeniden yazın. Yoksa, kimse okumaya tenezzül bile etmeyecektir.

Wine ne hata veriyor?

sedat1661

affedersiniz meselenin aciliyetinşi balirtmek için öyle yazdım.
sorun wine yi kurdum .
harddiskten örnek olarak gom player exe yi çalıştırmak istiyorum..
gomplayer.exe ye sağ tık yapıp '' wine windows program loaderi ile aç '' diyorum.
sonra bir hata geliyor ve hatanın başlığı olarak '' Blocked: wine start/unix '' yazıyor.
altında da  şu yazıyor..

'' The file ' /media/yeni birim/tüm programlar/gomplayersetup.exe' is not marked as executable. ıf this was downloaded or copied fro an untrusted source, it may be dangerous to run. for more details , read about executable bit. ''

hangi programa tıkladıysam bu hatayı veriyor.
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

bytan

@sedat1661,

Öncelikli olarak bir sorun için tek başlık açman yeterli. Başlığını ve içeriğini de daha düzgün bir Türkçe ile yazarsan, sana olan yaklaşım da o kadar olumlu olur.

Acemiliğini atlatana kadar kafamızı ütülemeyeceğinden de eminiz. Çünkü bunun için bütün bir forum var. Bugüne kadar açılmış kabaca 24000 başlıktan elbet senin sorununu içeren başlıklar vardır. Bunun yanında acemiliğini atman için hazırlamış olduğumuz acemiler bölümü, sabit başlıklar ve wiki senin kullanımını bekliyor. Kısaca, acemiliğini atlatana kadar bol bol araştırma yapman gerekiyor.

[ÖNEMLİ] Acemiler İçin İlk Durak [ÖNEMLİ] bölümünden bir başlık:

[7] Ubuntu üzerinde Windows programları çalışır mı?

Verdiğin hata çıktısını ele alırsak ve yine yukarıda bir arama yaparsak, konunun bulunduğu bölümdeki şu başlıklara ulaşabiliyoruz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18964.0
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20785.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sedat1661

hocam çok pardon acemeliğimi affedin..
sorunu hallettim.
birinci si programları masa üstüne atıp oradan kuramaya başlamak ve o hatayı verince exe. dosyasına sağ tık yapıp oradan erişim hakları bölümünden  bir program gibi çalışmasına izin ver sekmesini aktif hale getirme gerekiyormuş.
şimdi hallettim. gom playerı yükledim . fakat bir videoyu gom player ile açmayı denediğimde gomplayer rengi iyice sönüp donuyor ve gri bir renk alıyor..
acaba bunun programın ubuntu üzerinde çalışmadığının yani bunu desteklemediğinin kanıtı mı yoksa gom player aslında çalışması lazım da biz mi yapamadık yine..

zeitgeist

Windows ortamı için yazılmış her uygulama Wine ile sağlıklı çalışmayabilir. Ne denli başarılı olduklarını öğrenmek için forumda çeşitli Wine başlıklarında verilmiş olan Wine sitesini ziyaret etmen gerek. Neden Ubuntu/linux kullanırken bu işletim sistemi için yazılmış uygulamaları kullanmıyorsun?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Geany

Wine üzerinden Gom Player kullanmaya çalışmaktansa, VLC Media Player öneririm. :)

Ekremx

Konsolu aç şu komutu kullan kardeş..
gksu gedit /usr/share/applications/wine.desktop

açılan pençerede
şu satırı bul
Exec=cautious-launcher %f wine start /unix
Bununla değiş...
Exec=wine start /unix %f

100%100 çalısır...Ufak googlde arama yaparsan yinede bulursun...

sedat1661

çok teşekkür ederim hocam.
çalıştırmayı başardım. ksusuruma bakmayın windowstan ubuntuya yeni geçince bazı alışkanlıklar hemen bırakmıyor insanın yakasını.
o kadarcık da olsun dimi hocam..
;D

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST