Ekran Görüntüsü Almak

Başlatan mozakca, 07 Eylül 2010 - 15:04:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mozakca

Ekran görüntüsü almak istediğimde ekranın tamamı kusursuz bir şekilde alınmıyor. Sebebi ne olabilir? Örnek aşağıda.

[IMG]http://img350.yukle.tc/thumbs/8909Ekran_Goruntusu.png[/img]
sevgi, emek ister.

krwlng

Bir de direkt "print screen" tuşuna basarak ekran görüntüsü almayı denermisiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mozakca

Söylediğiniz şekilde denedim. Önce masaüstü resmi farklı olduğu halde ubuntunun varsayılan masaüstünü görüntüledi. Sonra bilgisayarı açıp kapadım. İki şekilde de düzgün bir şekilde masaüstü resmini alabiliyorum.

Problem geçici olduğu için bunu ciddiye almalımıyım? Yoksa genel anlamda bir hata kaydı değerinde mi benim yaşadığım?
sevgi, emek ister.

krwlng

Benim ilk mesajınızdaki görüntüden anladığım, sisteminiz biraz kasılmış ve ekran görüntüsü alırken mevcut yakalama aracı kaybolmadan görüntü almış bu da bazı tutarsızlıklara neden olmuş. Sistemi tekrar başlatınca sorun düzeldiyse, bana göre bir sorun yok sisteminizde, anlık bir durum olabilir.

mozakca

Bilgisayarı yeniden açtım. Tekrar ekran görüntüsü almak istedim. Bozuk da olsa bir görüntü yok. Sadece dediğim gibi mor varsayılan masaüstü görüntüsü.

Bilgisayarım öyle eski bir bilgisayar değil. Kasma durumu hiç olmadı şimdiye kadar.

Bir ekleme yapayım.

Aynı sorun gimple de oluyor. Gimp de ekran görüntüsü almıyor. Sanırım sistem genelini ilgilendiren bir problem yaşıyorum.

Yeni bir ekleme:

Compizi (Efektleri) kapatınca ekran görüntüsü alabildim. Sanırım deneme yoluyla problemi kendi kendine çözebileceğim.
sevgi, emek ister.

krwlng

Zaten ubuntu'nun en güzel yanı birşeyler denerken kendiniz çözüme ulaşıp öğrenebilmeniz. Ekran kartınızın sürücüsü ile ilgili bir durum olabilir.  glxinfo | grep render komutu ile kısa bir bilgi alabilirsiniz. Detaylar için forumun ekran kartları bölümüne bakabilirsiniz.

mozakca

Söylediğiniz komut aşağıdaki sonucu döndürdü.

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 7600 GS/PCI/SSE2
    GL_NVX_conditional_render, GL_SGIS_generate_mipmap, GL_SGIS_texture_lod,
sevgi, emek ister.

sem

Compiz fusion'un ekran alma özelliğini de alternatif olarak deneyebilirsiniz... screenshot diye geçiyor benim sistemim de... Super + Sol fare tuşu ile istediğiniz bir bölümü ya da komple ekranı alabiliyorsunuz...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Sherlock Holmes

gnome-panel-screenshot -d +2

sudo aptitude install scrot
scrot -q 61 -d +2
Farklı sonuçların elde edilip edilmediğine bakarmısınız.?

heartsmagic

Compiz için kullanılan bir eklenti olabilir mi acaba sorun?
Shutter uygulamsı ile denedin mi görüntü almayı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mozakca

Alıntı yapılan: 9N0M3 - 08 Eylül 2010 - 01:24:52
gnome-panel-screenshot -d +2

sudo aptitude install scrot
scrot -q 61 -d +2
Farklı sonuçların elde edilip edilmediğine bakarmısınız.?

Yukarıda söylediğinizi yaptım birinci söylediğiniz şekilde denedim. Compiz açıkken yine aynı sonucu verdi yani ubuntunun varsayılan masaüstü resmi (mor) asıl masaüstünü görüntülemedi.

İkinci komutla scrot programını kurdum. O da hiç çalışmadı.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Eylül 2010 - 01:30:24
Compiz için kullanılan bir eklenti olabilir mi acaba sorun?
Shutter uygulamsı ile denedin mi görüntü almayı?
Shutter programı da oldukça güzel bir program fakat yine aynı şekilde compiz açıkken o da aynı şekilde asıl masaüstünü görüntülemiyor.

Şimdilik son çare olarak ben de üst panele iki tane buton yaptım compizi kısa yoldan kapatıp açıyorum. Bu konuya isterseniz çözümlendi diyebilirsiniz ama geliştiriciler bu durumdan haberdar olsun isterseniz benim ingilizcem olmadığı için hata kaydı olarak girebilirsiniz.
sevgi, emek ister.

heartsmagic

Girmeye girelim ancak nereye gireceğimiz muallak biraz :) Zira bende bu sorun yok mesela, muhtemelen Compiz'de olan bir sorun. Ancak sorunun temeli Compiz mi, bir eklentisi mi, yoksa grafik kartı mı bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Compizi kapayip acmak icin depoda fusion-icon isimli bir paket de var.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

mozakca

Alıntı yapılan: ufuk_k - 09 Eylül 2010 - 12:35:39
Compizi kapayip acmak icin depoda fusion-icon isimli bir paket de var.

Basit iki buton yaptım bu şekilde açıp kapatıyorum compizi. Ama ilginç olan diğer bilgisayarımda (dizüstünde) böyle bir problem yok. Büyük ihtimalle ekran kartında sorun var. İlginç olan ikisi de nvidia nasıl oluyor da böyle problem çıkartıyor anlamadım.

İkinci bilgisayardaki ekran kartımla ilgili bilgi aşağıda.
mozakca@mozakca-laptop:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GT 240M/PCI/SSE2
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,

Bir Ekleme

Ekran kartı sürücüsünü değiştirdim.(Önerilen sürücüler yerine 96.43.17 nolu sürümünü kurdum.) Şimdi ekran görüntüsünde problem yok gibi gelişmeleri buraya aktarırım.
sevgi, emek ister.