Ubuntuya yazıcı kurmak

Başlatan fotomusa, 02 Temmuz 2008 - 14:02:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fotomusa

Arkadaşlar forumda biraz araştırdım böyle bir konu bulamadım, gerci yerimi onuda bilmiyorum, eger yanlış yere yanlış şekilde konu acmışsam öncelikle herkesten özür dilerim.
Bundan birkaç gün önce xp yüklü bilgisayara ubuntu kurdum. tahminimden fazla zorluk cektim. ben tamamiyle ubuntu ya gecmeyi düşünüyordumki işim icabı kullandıgım yazıcılarımı ubuntuya kuramadım. yazıcılarımın biri mitsubishi cp9550dw termal baskı yazıcısı digeri de konica minolta bizhub fotokopi makinası ( aynı zamanda yazıcı) bunları ubuntuya kuramadım. Bu nedenle ubuntuyu kaldırmak tekrar xp ye gecmek zorunda kaldım. linux konusunda cok tecrübesizim ve ubuntuyu kurduktan sonra anladımki windowsun kitabını yazarın diyen brisi bile ubuntuya gecince şaşırır.
Yazıcıların cd lerinin üzerinde windows uyumlu oldugu yazıyo sitesine gittim ubuntuyla alakalı bir bölüm göremedim. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim ve bir kişiyi daha ubuntuya terfi ettirmiş olursunuz. şimdiden teşekkürler...

erginemr

Linux'a hoş geldiniz. Ama kullandığınız ekipmandan ve kullanıcı adınızdan da anladığım kadarıyla fotoğrafçılıkla ya da masaüstü yayıncılığıyla profesyonel olarak ilgileniyorsunuz. Ve sanırım Photoshop, Freehand, CorelDraw, vb. profesyonel yazılımlar da kullanıyorsunuz.

Bu durumda Ubuntu'yu işlerinizde kullanmanız çok zor. Zira ticari firmalar ve çoğu donanım üreticileri Linux'e hak ettiği desteği hala vermemekte direniyorlar. Şu bağlantıya göre: http://www.linuxprinting.org/printer_list.cgi?make=Anyone donanımlarınızın Linux desteği yok.

Bu durumda bence en iyisi Ubuntu'yu Windows ile birlikte kurmak (dual boot) ve iş için Windows'u, iş dışında da Ubuntu'yu kullanmaktır diye düşünüyorum.

fotomusa

Aydınlatı bilgi için cok teşekkürler. ubuntuya wine uygulamsı sayesinde photoshopu kurmuştum yanlız yazıcılarda sorun olmuş tu en iyisi sizin dediginiz şekilde kullanmak anlaşılan tekrar teşekkürler

ufuk_k

Size önerim, profesyonel işler ve çıktı almada @erginemr'nin dediği gibi windoz kullanmanız, günlük işlerde ve ev kullanımında ise Ubuntu. Ayrıca ev kullanımı için olduğundan the Gimp, Inkscape ve Scribus gibi güçlü açık kaynak kodlu programları da deneyebilirsiniz.