[Çözüldü] Chromium için nasıl vekil sunucu atayabilirim?

Başlatan Haplo, 02 Eylül 2010 - 04:03:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Haplo

Biliyorsunuz Firefox için çok basit bir şekilde vekil sunucu olarak pac.byterelay.com 'u yazdığımız zaman tüm sitelere ve youtube'a girebiliyoruz. Fakat bunu bir türlü Chromium için başaramadım. Sonuç olarak uzun zamandır ikisini birden kullanıyorum. Ama Chromium'un hızı pek tabi ki ve üzücü olarak favori tarayıcım Firefox'u beride bırakıyor. Youtube'a da Chromium ile girmek isterim. DNS değiştirmek istemiyorum. Vekil sunucu şeklinde basit bir çözüm lazım. Teşekkürler.  :)

alquirel

Chromium galiba hala böyle bazı problemleri olan bir tarayıcı. Mesela bir site hazırlıyorum, basit bir fade (solgunlaşıp kaybolma ve belirme) etkisi Chromium ile düzgün çalışmıyor. Ama Chrome ile gayet güzel çalışıyor. Verilen adres Chromium'a yazıldığında doğrudan sayfayı indirme yoluna gidiyor. Belki dosya türleri olarak bir çözüm bulurum dedim ama başaramadım.
Vekil sunucuyu da tüm Chromium için ayarlamak basit olabilir belki ama pratik değil bence, bağlantı hızı gibi problemler olabilir diye düşünüyorum (bu konuda eksiğim olabilir).
Bence şuanki en iyi çözüm host dosyası ve dns ayarlaması yapmak. (Gerçi host dosyası büyüdüğünde de aynı bağlantı hızı problemine yol açabilir.)

heartsmagic

Bendeki Chromium altında Proxy ayarları mevcut. Tercihler'deki Under the Hood (Çevirisinde sıkıntı var bende) altında.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Haplo

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Eylül 2010 - 02:01:29
Bendeki Chromium altında Proxy ayarları mevcut. Tercihler'deki Under the Hood (Çevirisinde sıkıntı var bende) altında.

Fakat tıkladın mı?  :)

When running Chromium under a supported Desktop Environment, the system proxy settings will be used. However, either your system is not supported or there was a problem launching your system configuration. You may use the following environment variables to configure your proxy:
auto_proxy
Defined and empty → autodetect
Non-empty → specifies autoconfig URL
all_proxy: proxy server to use for all types
http_proxy: HTTP proxy server
https_proxy: HTTPS proxy server
ftp_proxy: FTP proxy server
SOCKS_SERVER: SOCKS proxy server (defaults to SOCKS v4, also specify SOCKS_VERSION=5 to use SOCKS v5)
no_proxy: comma separated list of hosts or patterns to bypass proxying

hayspat

Chromium da bir sorun olmaması lazım. Hatırladığım kadarıyla Ubuntunun kendi proxy yöneticisi vardı. Onu deneyebilirsin.
Alıntı YapChromium desteklenen bir masaüstü yöneticisi altında çalıştığında onun proxy ayarlarını kullanır. Ancak, ya sisteminiz desteklenmiyor ya da sistem konfigurasyonunuzu açarken bir hata oluştu
Hata mesajından da pek bir şey anlayamadım. Zannedersem o config dosyasından ayarlarsan ubuntunun kendi proxy yöneticisi gibi tüm sistem genelinde etkin olur.

heartsmagic

@Haplo, tıkladım. Daha doğrusu tıklamıştım :) @hayspat ile aynı menüyü elde edebiliyorum ben de. Burada da görülebileceği üzere Proxy yapılandırılması ayarlanabiliyor. Senin Chromium sürümün nedir?

chromium-browser --version
Alıntı YapChromium 7.0.514.0 Ubuntu 10.10

Maveric'e ait chromium-daily PPA'sını kullanıyorum.

Haplo

5.0.375.127 (55887) Ubuntu 10.04

Yazılım merkezinden kurmuştum güncellemeleri de yüklüyordum daha dün mü eveli gün mü ne gelmişti bi chromium güncelleme. Ne kadar güncelleme varsa yüklüyorum. Niye bu kadar geride versionum halla halla o.O

Ne yapıcaz şimdi?

ufuk_k

Günlük güncel sürümleri kullanmak istiyorsan, yazılım kaynaklarına ppa:chromium-daily/ppa adresini ekleyebilirsin. Kaynakları güncellediğin zaman, chromium güncellemesi çıkacaktır.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

Haplo

Teşekkürler, Chormium'um artık güncel. Ama Yine change proxy settings e tıkladığımda benzer sonuç alıyorum.  ::)
Xubuntu olduğundan olabilir mi acaba. klasik Ubuntu yükleyeceğim ama üşeniyorum valla indir mount et yükle :))

When running Chromium under a supported desktop environment, the system proxy settings will be used. However, either your system is not supported or there was a problem launching your system configuration.

But you can still configure via the command line. Please see man chromium-browser for more information on flags and environment variables.

eribol

Vekil sunucu hiç kullanmadım, chromium da kullanmıyorum pek. Ama xfce ile alakası olmaz onu biliyorum :)

eribol

Fikrim değişebilir, biraz kontrol yapayım.

eribol

Üst üste mesaj yazmak istemezdim ama gnome deneyebilir misiniz? Ayrıca geçici olarak şu komut proxy ataması yapıyor(sadece bir açılış için)chromium-browser --proxy-server=pac.byterelay.com:8080

Haplo

İşe yararsa bu da işimi görür. Komutu uç birimde çalıştır şeklinde kısayol olarak panele koyarım chormium açmadan önce o kısayolu kullanırım :)

Edit: İşe yaramadı. Açılan chormium da youtube a girmedi :)

eribol

Sizin söylediğiniz vekil suncuyu hem komut satırından hem de normal ayarlarından yaptım ama ben google anasayfasına bile bağlanamadım. Başka proxy sunucusu denemekte fayda var.

Haplo

Görüldüğü üzere Firefox üzerinden aynı vekil sunucuyla youtube a ve her yere bağlanabiliyorum ama firefox aşırı yavaş. Yavaşlığın da ötesinde sayfalarda takılma bekleme tıkanma kilitlenme falan yapıyor.

Iıı.. Görüldüğü üzere göremiyorsunuz çünkü imageshack e birşey olmuş upload yapamıyorum :D

heartsmagic

@Haplo, Chromium'un yapılandırma dizinini silip tekrar dene.

Haplo

Oluşan problemlerden ötürü işletimi baştan yükledim. Bu sefer Ubuntu i386 yükledim. Xface4-panel 'den ve temadan sonra alışmam zaman alabilir ama memnunum şu anda durumdan. Chromium yükledim tekrar. Proxy Settings'lere girebildim bu sefer.
oKendiliğinden vekil ayarları
Kendiliğinden yapılandırma adresi: http://pac.byterelay.com/

Yapıp "Sistem Geneline Uygula" dedim.
Youtube'a chromium'dan da girebiliyorum artık.
Sorunum çözüldü. Teşekkür ederim.  :)

stef_q

Alıntı yapılan: Haplo - 05 Eylül 2010 - 03:05:27
Görüldüğü üzere Firefox üzerinden aynı vekil sunucuyla youtube a ve her yere bağlanabiliyorum ama firefox aşırı yavaş. Yavaşlığın da ötesinde sayfalarda takılma bekleme tıkanma kilitlenme falan yapıyor.

Iıı.. Görüldüğü üzere göremiyorsunuz çünkü imageshack e * bir şey olmuş upload yapamıyorum :D

Ortada firefoxtan kaynaklı bir yavaşlık var ama bu yavaşlık bir hatadan kaynaklanıyor. Bazı proxylerde böle bir şey oluyor. Hem de her platformda. Bu sorun bir sürü kişide mevcut. İlerdeki sürümlerde düzeltilecektir.
Ama şunu biliyorum ki; aynı proxy adresi ile operada veya chrome de çok nadiren de olsa sitelere ulaşamazken hemen anında firefox ile aynı proxyyi kullanarak gidebiliyorum. Sanki fiefox bu konuda daha başarılı. Yorulduğundan mı takılıyo ne :)