[Çözüldü] amarok çalışmıyor

Başlatan adil_x, 02 Eylül 2010 - 16:41:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adil_x

Amarok programı parçaları çalmıyor.Aşağıda videosunu yüklediğim dosyadaki gibi parçaları tek tek atlayıp sonra duruyor.

out.ogv - 0.74MB

aybars

Aynı sorun bende de vardı.Moodbar paketini yükleyince düzeldi.

adil_x

synaptic ten mi yükleyeceğim?

aybars

Ben arch kullanıyorum.Arch'ın aur deposunda mevcuttu.Bakmadım ama büyük bir ihtimalle ubuntunun depolarında vardır.Eğer varsa synaptic ile yükleyebilirsin.

adil_x

moodbar ı yükledim ama değişen * bir şey yok.moodbar plug'da mı yüklemem gerekiyor?hatta artık 2. defa başlatmak istediğimde başlamıyor.sistem izleyicide baktımda kapanmıyor.Beklemede yazıyor.işlemi sonlandır demek zorunda kalıyorum.

stratovarius

sudo apt-get install libxine1-ffmpeg phonon-backend-xine

adil_x

stratovarius verdiğin kodu uyguladıktan sonra düzeldi ama hala sistem tepsisinden çıkış dememe rağmen sistem gözlemcisinde çalışmaya devam ediyor ve sistem gözlemcisinden işlemi sonlandır demeden 2. defa başlatamıyorum

aybars

ps -ax | grep amarok
Buradan süreç numarısını bularak
kill süreç_no
şeklinde sonlandır.

adil_x

aybars sistem gözlemcisinden işlemi sonlandırabiliyorum.Amacım sistem tepsisinden quit dediğimde amarok kapansın.Beklemede kalmasın.

stratovarius

Amarok ayarlarını sıfırlamakta fayda var.

Bunun için;

Amaroku kapatınız.
Home klasörü altında gizli dosya olarak bulunan (gizli dosyaları cntrl+h ile görünür yapabilirsin) .kde/share/apps/amarok dizinindeki dosyaları siliniz.
Sonra yeniden amaroku başlatınız.

Not: bu işlem sonucunda kayıtlı ayarlarınız gidecektir.

adil_x

stratovarius

Güncel sürümde bu sorun çözülmüş. Güncel sürüm için şunları deneyebilirsiniz;

sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo apt-get update

Sonra güncelleme yöneticiniz ile amarok uygulamasını güncelleyiniz.

Farkettiğiniz üzere kubuntu için kullanılan bir depo, gnome masaüstünde çalışırmı bilemem denemek size kalmış.Kendiniz sorumluluğunuzu alıp deneyebilirsiniz

Bir başka yol;

Kendiniz son sürüm amaroku indirip kurmaya çalışabilirsiniz, nasıl derleme yapabileceğinize dair bilgiler forumda mevcut.

Bir başka yol;

Güncellemeleri bekleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

adil_x

teşekkürler.en azından çalışıyor şimdi.

stratovarius

Kubuntu backports deposu büyük ihtimalle sorun çıkarmayacaktır, ama dediğim gibi çalışmama ihtimalide var.(amarok kullansaydım deneyip dönerdim size)

Bahsettiğiniz kapanmama sorunu ile ilgili açılan bütün buglar kapatılmış durumda, son sürüm olan 2:2.3.1 ile çözüldüğü belirtilmiş.

Bu şekilde idare etmeyi seçtiğinizi ve asıl sorununuzun çözüldüğünü düşünüyorum. Bu yüzden ilk mesajınıza düzenle diyerek başlığın başına [ÇÖZÜLDÜ] ifadesini eklerseniz, sizden sonra aynı sorunu yaşayan arkadaşlara daha yardımcı olacaktır başlık.