[Çözüldü] AptonCd Geri Yükleme

Başlatan rhunter, 26 Haziran 2008 - 20:18:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rhunter

Ubuntu 8.04'e kurulumdan sonra bütün güncellemeler yapıldı. Sonrasında bu güncellemeler Aptoncd ile .iso dosyası olarak kaydedildi.
284 paket cd içinde yer almakta. Bu paketleri yine Aptoncd programıyla restore ederek var/cache/apt/archives içine
kopyalandı. Yapamadığım * ya da anlayamadığım kısım ise bu paketleri tek tek yüklemek mi gerekiyor yoksa bunu toplu halde
yapmanın kolay bir yolu var mı? Forumda anlatılan Paket Yöneticisine ekleme nasıl yapılıyor. var/cache/apt/archives satırından
paketleri tek tek seçerek yükleyebiliyorum. Deneme yanılma yöntemiyle onu çözdüm. Ama 258 paket için sağlam sinirlerinin
olması gerekiyor.

heartsmagic

O dizine koyduğun ve kurulum komutunu verdiğinde (örnek sudo aptitude install falanca) bir programı internetten indirmeye gerek kalmadan kurması lazım diye biliyorum, tabi yeni sürüm çıkmadıysa. Yok eğer yapmıyorsa bir dizindeki bütün paketleri:

sudo dpkg -i *.deb

şeklinde kurabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bebek

elle tek tek kuramıyorsun.. ben o sabrı göstermeye kalktım ama birçok programın bağımlılıkları olduğundan önce onları kurmak gerekiyor. o yüzden neyi kurup neyi kuramadığını bir yerden sonra karıştırıyorsun ve o sabır bitiyor :) topic gayet faydalı olmuş.

teşekkürler serkan.
Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Haziran 2008 - 21:34:36
O dizine koyduğun ve kurulum komutunu verdiğinde (örnek sudo aptitude install falanca) bir programı internetten indirmeye gerek kalmadan kurması lazım diye biliyorum, tabi yeni sürüm çıkmadıysa.

zaten cd takılı değilse de bu paket apton cd'sinde mevcut; cd'yi takın diye uyarı veriyor. istesen de apton'u source.list'ten kaldırmadığın sürece netten çekmiyor.

rhunter

yazılanları okudum fakat bir sonuca varamadım. dediğim gibi aptoncd yükledikten sonra imajdaki dosyaları klasör altına kopyalıyor.
ama bundan sonrasını bir türlü çözemedim. source list nerede. sudo komutunda * gelen yere ne yazmam gerekiyor. yolu giriyorum olmuyor.
eklemeyi unuttum. örn: bir .avi dosyası çalıştırmak istediğimde bunun için gereken sürücüleri server a bağlanmadan bilgisayarda varolan dosyalardan bulup yükleyebiliyor. (aptoncd ile var/cache/apt içine yüklediği paketlerden) ancak her eksik uygulamayı bulup yüklemesini beklemek gerekmiyordur herhalde.

ufuk_k

AptonCD programı, kurulu olan programların .deb dosyalarını, yedeklemeni sağlıyor. Ve bu programları tekrar kurmaya kalktıgında internetten tekrar indirmiyor, hazırda olan, /var/apt/archives dizini altındaki paketleri kullanıyor. Yalnızca bağımlılıkları indiriyor, eğer yoksa. Bu nedenle AptonCD ile yedeklerini yükledikten sonra iş bitmiyor, daha önceden kurduğun programları synapticten tekrar arayıp kurman gerek. O yüzden yedekleme yaparken, bir yandan da Ubuntu kullanırken kurduğun, işine yarayan programların da bir listesini yapman gerek. Yoksa sen kuracağın programları bilmeden AptonCD senin için bunları kurmaz. Örnek:

-Yedeklemeyi yaparsın.
-Kurduğun, olmazsa olmaz programları falan bir yere not alırsın:
amarok, kaffeine, avant-window-navigator, openarena, gtk-recordmydesktop, vb. şeklinde.
-Daha sonra yedekleri yeni kurduğun sisteme geri aldığında bu programları synapticten aratarak ya da komut ile tekrar yüklersin. Burada AptonCD devreye girer ve eğer yedeklediğin paketler güncel ise bunları internetten tekrar indirmeden kurar.

Sources.list programı depoları açmak, değiştirmek içindir. Forumda ararsan örnek sources.list dosyasını ve değiştirme yöntemini bulursun. Şunu da söyleyeyim, eğer yedeklediğin paketlerin güncel sürümü çıkmışsa, APtonCD ile yedeklediklerin eski olduğundan yine indirme yaparsın.

rhunter

şimdi diğer yanıt gönderen arkadaşlar alınacak. lütfen yanlış anlaşılmasın, fakat benim gibi yeni başlayan ve bilgi kıtlığı çekenlere göre verilmiş iyi cevaplardan birisi bu oldu. bebek ,heartsmagic, ufuk_k paylaşım için teşekkürler. özellikle konuyu noktalayan ve sorunumu daha iyi anlamamı sağlayan ufuk_k.

heartsmagic

Alınmayız alınmasına da forumda birçok defa verilmiş cevapları aramadığın için umarım sen de alınmazsın. Zira sources.list ile ilgili sabit bir başlığımız bile var.

Benim verdiğim komuttaki * karakterine gelirsek, o karakter aynen kalacak. Anlamı şudur: O dizindeki uzantısı .deb ile biten tüm dosyalarla işlem yap.

rhunter

ben alınacak durumda değilim. araştırmaya gayret ediyorum. sorumu sorarken konu hakkında açıklayıcı bilgi vermeye çalışıyorum.
bilgisi olanlar soruları cevaplarken karşısındakinin bilgisinin ne kadar olduğunu, soruya verdiği cevabın sorunu kapsayacak kadar açıklayıcı olduğunu hesaba katmalıdırlar. doğal olarak herkesin anlama, yorumlama ve sonuçlandırma yeteneği farklıdır. hiç bir birikimim olmadığı için bazen bu tür durumlara düşmek gayet normaldir. ilgi, alakanıza teşekkür ederim.

heartsmagic

Düşüncende haklısın da benim söylemek istediğimi ne yazık ki göz ardı ediyorsun sen. Şöyle düşün: Soruyu soran 100 kişi, cevap veren 5-6 kişi. O yüz kişi aramak yerine aynı soruyu sorsalar bizim yapacağımız yönlendirmek mi olur, tekrar aynı şeyi yazmak ki? Bu nedenle sabit başlıklar var. Kaldı ki ben yorumumu "cevap verenler alınmasın" dediğin için yapmıştım. Biz empati yapmaya çalışıyoruz da yeni arkadaşlar pek yanaşmıyorlar bu işe.