Windows bölümü ve /var/www için yazma izinleri

Başlatan mrbbeninsan, 17 Ağustos 2010 - 18:30:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrbbeninsan

Arkadaşlar merhabalar,

Bu izin konusunda 2 ayrı sorum olacaktı;

1-Bilgisayarımda win 7'nin(iş gereği mecburen) yanında ubuntu kurulu ve windozun kullandığı içindeki klasörlere tamamen yazma silme hakkını nasıl verebilirim?

2-Apache server kullanıyorum, ancak /var/www dizinine ve bunun altındaki tüm dizin ve dosyalara bütün izinleri vermem gerekiyor. Bunu da nasıl yaparım? yaptıktan sonra bunu tekrar nasıl kaldırırım?

Teşekkür ederim...

aybars

İkisini de chmod -R 777 /dizin şeklinde yapabilirsin.
Eski haline getirmek derken sadece sahibi tüm haklara sahip olsun diğerleri sadece okuyup çalıştırsın diyorsan 755 yap.

mrbbeninsan

Evet Eski hali dediğim izinleri kaldırıp sadece okuyup çalıştırması için.

Ancak ntfs de olan dosyanın yolunu bulamadım? /dev/sad2/...  şeklinde deniyorum ama o da olmuyor?

aybars

heartsmagic

Ntfs bölümler için chmod işe görmeyecektir. ntfs-config kurulu mu? Eğer kuruluysa ve gerekli ayarları yaptıysan zaten Windows tarafına yazıp çizebiliyor olman gerekir.
Diğer mesele için önerimse /var/www ve altını yazmaya açma tamamen. İş yapacağın zaman:
sudo nautilus ile yap. Diğer bie alternatif ise /var/www yerine ev dizinin içinden bir dizin kullanman, bunu da Apache ayarlarıyle halledebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alquirel

eğer windows üzerinde de server kullanıyorsan muhakkak faydası dokunacağına inandığım bir başlık var

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,16612.0.html

www klasörüm d sürücünde, yani harddiskimin depo bölümünde.
ben bu şekilde kullanıyorum serverı, ayrıca format gibi bir durum olduğunda dosyaları kopyalama/yedekleme gibi bir zahmetim olmuyor.

kolay gelsin.

mrbbeninsan

ntfs-config şuanda kurulu ve bununla beraber şu anda hallediyorum.
Apache serverdan değil de direk olarak var/www dizininin izinlerini 777 yaptım. Bunun şu anda sadece localde çalışmam açısından bana bir sıkıntı
çıkarması muhtemel midir acaba? ya da çalışmalarımı web ortamına taşırken vs. ?

Eğer sakıncalıdır diyorsanız, bunları ufak olarak sebepleriyle birlikte ve izinleri tekrar eski haline nasıl getireceğimle birlikte bir açıklama da bulunabilir misiniz?

Teşekkür ederim...

alquirel

Açıkçası sadece /var/www dizininin iznini 777 yapmak ile ntfs bir disk üzerindeki dosyalarla localhostta çalışmanın, sunucuya aktarmanın bir farkı olacağını düşünmüyorum. Bu konuda eksiğim varsa ben de öğrenmeliyim çünkü 3 aydır ubuntudayım ama yıllardır localhost ve normal host arasında aktarım yapıyorum windows üzerinden ;)

heartsmagic

Hayır, yerelde kullandığın /var/www dizininin haklarının 777 olmasında normalde çok ciddi bir sakınca yoktur. Bu web ortamına taşınırken zaten değişecektir.   
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.