[Çözüldü] Ubuntu Kurulumu Başlamıyor

Başlatan spookydream, 16 Mayıs 2010 - 16:00:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spookydream

Merhabalar.
Dün Ubuntu'nun sitesinden Ubuntu 10.04'ü indirdim. Denemek amacıyla ISO dosyasını dvdye yazıp Virtualbox'da dvdden kurulum yaptım. Sorunsuz bir şekilde kuruldu ve çalıştı. C diskimde şu anda Windows XP var. İçi boş olan D diskime de Ubuntuyu kurmayı deneyecektim. Tam dvd den boot olacak iken ekranda "boot from cd: _" şeklinde kalıyor ve normalde bir iki saniye bekleyip (XPde, Pardusda ve önceki sürümlerde öyleydi) dvd den boot olması gerekirken dakikalarca o şekilde duruyor ve kurulum bir türlü başlamıyor. Dvd de sorun olsa sanal makineye kurulmazdı. Acaba nerede hata yapıyorum?
Şimdiden teşekkürler.

By_Mihni

Peki başka bir bilgisayar'da kurulum denediniz mi. Sorun dvd'inden kaynaklanıyordur büyük bir ihtimal.

spookydream

Hayır denemedim. Deneme imkanımda yok. Sanal makinede sorun çıkarmıyor. Dvd de sorun olsa orda da çalışmaması gerekmez mi?  :-\

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Mayıs 2010 - 21:07:12

Lütfen yardımcı olun, ubuntuyu biran önce kurmak istiyorum arkadaşlar. :(

bytan

Virtualbox ile kullanırken cd/dvd'yi mi gösterdin yoksa iso dosyasını mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

spookydream

bytan

Boot etmiyorsa nasıl müdahale edilir, aklıma bir şey gelmiyor. Alternatif olarak unetbootin kullanabilirsin.  Gerçi o da son sürüm için sıkıntılıydı.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

spookydream

yardımlar için teşekkürler sorunu çözdüm. bios ayarlarını fabrika ayarlarına geri çevirince düzeldi.