Taşınabilir hard disk bağlanamıyor

Başlatan onbilx, 27 Ağustos 2010 - 18:14:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onbilx

Daha düne kadar kullanıyordum hiç sorun çıkarmıyordu. Dün akşam ev arkadaşımın bilgisayarına da ubuntu kurduk. Onun bilgisayarında olan birçok dosyayı hard diske yedekledik. Kurduktan sonra bilgisayara geri aktarmak için taktığımızda bağlanamıyor diye bir hata verdi. Sonra bende bu tarz bir sorun olmadı bende bir deneyim dediğimde bende de bağlanamıyor diye hata verdi.
Sizce neden olabilir?

Bende çıkan hata:

bytan

Orada verilen önerileri uyguladın mı? Yani mount komutunu -o force parametreleriyle kullandın mı veya windows ile açıp disk üzerinde güvenli kaldır seçeneğini uyguladın mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

onbilx

Açıkçası fotodaki yazılardan da sizin dediğinizden de pek bir şey anlamadım. O komutları nasıl vereceğiz?

heartsmagic

sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/Philips\ External\ Hard\ Disk -o force

Gördüğün gibi uygula komutu, kes yapıştır yap yani, yoksa aradaki boşlukları kaçırırsın. Ya da söylenen diğer şeyi uygula, Windows'a geç, tak, ardından güvenli çıkart. Windows üzerinde güvenli çıkartma işlemi yapılmadığı için oluyor bu sorun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

onbilx

Çok sağ olun kodu yazdım oldu. Pek ingilizcem yokta kusura bakmayın.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ağustos 2010 - 22:32:18

sorun bende halloldu ancak arkadaşımın pc de olmadı aynı sürüm.

aynı şeyleri yaptıgımızda onda şu hata çıkıyor :fuse: failed to access mountpoint /media/Philips External Hard Disk: No such file or directory

eribol

Nautilus'u sudo ile açıp /media dizini içerisinde Philips External Hard adında bir klasör oluşturup klasörün yazma hakkını normal kullanıcıya aktarın ve öyle deneyin.

onbilx

Alıntı yapılan: eribol - 27 Ağustos 2010 - 23:18:14
Nautilus'u sudo ile açıp /media dizini içerisinde Philips External Hard adında bir klasör oluşturup klasörün yazma hakkını normal kullanıcıya aktarın ve öyle deneyin.

Evet dediğinizi denedim ancak olmadı. Aynı hata devam ediyor.

eribol

Sonda ki  kısmını gözden kaçırmışım maalesef.
Alıntı yapılan: eribol - 27 Ağustos 2010 - 23:18:14
Nautilus'u sudo ile açıp /media dizini içerisinde Philips External Hard Disk adında bir klasör oluşturup klasörün yazma hakkını normal kullanıcıya aktarın ve öyle deneyin.

onbilx

Evet Diskide yazdım ama değişmedi yine. Benim bilgisayarda görüyor ama arkadaşımın bilgisayarda hata veriyor nedense.

eribol

İlk mesajlara hiç bakmadım. O hata genelde bu ntfs disklerin windows ortamında güvenli kaldırılmamasından dolayı oluşan bir hata. Bir windows bilgisayara takıp güvenli kaldırı seçip öyle çıkarıp ubuntuya takın.

heartsmagic

Disk bir kere bağlanınca sorun kalmaması gerekiyor. Arkadaşının sisteminde aynı isimle bağlanmıyor olabilir, elle bağlamaya çalışınca ne diyor?

sudo mkdir /media/disk
sudo mount /dev/sdb1 /media/disk

onbilx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Ağustos 2010 - 02:43:30
Disk bir kere bağlanınca sorun kalmaması gerekiyor. Arkadaşının sisteminde aynı isimle bağlanmıyor olabilir, elle bağlamaya çalışınca ne diyor?

sudo mkdir /media/disk
sudo mount /dev/sdb1 /media/disk

Öncelikle ilginizden ötürü çok teşekkkür ederiz.
Kodları girince aşağıdaki gibi oluyor.
ozgur@ozgur-laptop:~$ sudo mkdir /media/disk
mkdir: "/media/disk" dizini oluşturulamıyor: File exists
ozgur@ozgur-laptop:~$ sudo mount /dev/sdb1 /media/disk
ozgur@ozgur-laptop:~$

Hard disk sisteme bağlanıyor içindeki dosyaları görüyor, açılıyor ancak sistemden ayır dediğimizde  umont: /media/cdrom0 bağlı değil (mtab içinde yok) diye bir hata veriyor. Bilgisayarı kapat aç yaptığımızda da harddisk sisteme yine bağlanamıyor. Kodları girdiğimizde ancak bağlanıyor.

bytan

Bağladığınız yer /media/disk. Bu bölümü ayırmaya çalıştığınızda mı cdrom0 bağlı değil diyor?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

onbilx

Masaüstünde simgesi çıkıyor zaten onun üstünde sağ tıklayıp sistemi ayır diyorum. Sonra o hatayı veriyor.

heartsmagic

sudo umount /media/disk dediğinde ne oluyor?
Gerçi böyle ayrılsa bile ortada sorun var demektir zira diski takar takmaz sistemin kendisi bağlamalı. Şu an taktığında ikinci resimdeki hatayı almaya devam mı ediliyor?

onbilx

Verdiğiniz kod la sistemden ayrıldı,windows bilgisayardan güvenli kaldır yapmaya çalıştık ancak aygık ordanda durdurulamıyor şeklinde bir sorun oldu.Şu anda da taktıgımızda mount: baglama noktası /media/cdrom0 yok diye hata almaya devam ediyorum.
Baglanma kodunu girdigimizde aynı hata devam ediyor.
ozgur@ozgur-laptop:~$ sudo mkdir /media/disk
mkdir: "/media/disk" dizini oluşturulamıyor: File exists
ozgur@ozgur-laptop:~$ sudo mount /dev/sdb1 /media/disk

Belkide taşınabilir harddiskte sorun var.biçimlendirmeyi düşünüyorum sizce düzelebilr mi?nasıl biçimlendirebilirm?

heartsmagic

Bağlama işlemi yine olmuş, dosya yöneticisinden /media/disk altına bakarsan görürsün dosyalarını.
Biçimlendirdiğinde sorun düzelir mi biliyorum, ancak NTFS olarak yapmayı düşünüyorsan önce Windows altından dene bunu. Ne de olsa kendi dosya sistemi, bırakalım da o yapsın işini.