Ses dosyalarının fps değerini nasıl değiştirebilirim?

Başlatan Le0n, 05 Temmuz 2008 - 18:03:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Le0n

Ses dosyalarının fps değerini değiştirmeyi ingilizce dilde indirdiğim filmlere türkçe dublajlarını eklemek için istiyorum.
Windows ortamında bu işlem için BeSweet programını kullanıyordum ama Ubuntuda nasıl yapacağımı çok aramama rağmen bulamadım.
sudo apt-get purge windows

heartsmagic

Çok anlamam bu işlerden ama fps derken neyi kast ediyorsun? Ses dosyalarında fps oluyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Le0n

Evet ses dosyalarında da aynı videolarda olduğu gibi fps oluyor.

Alıntı YapFilm fps süresi 1 saniyede gösterilen kare sayısıdır. Yani 25 fps bir filmde 1 sn yede 25 kare gösterilir.
Elimizdeki dosyanın fps sini Bsplayer * ya da Gspot analiz programı ile öğrenebiliriz. Aslında fps değişimi ile sesin hızını ayarlıyoruz. 25 fps den 23.976 çevirirken sesi yavaşlatıyoruz.
kaynak: http://dwshare.com/showthread.php?t=12687

egitimist

Ses dosyalarında fps özelliğini duymamıştım. AudaCity'de Snap to bölümünde farklı fps seçenekleri var. AudaCity kullanarak bu değeri ve daha pek çok değeri değiştirip efektler ekleyebilirsin. Bu ses dosyalarını işlemeye yarayan yazılımının Türkçe desteği de fena değil. Menülerin yarısından fazlası Türkçe. Ekle/kaldır'dan ya da aşağıdaki komutla, konsoldan kurabilirsin.

sudo aptitude install audacity

heartsmagic

Fps'nin sesle alakasını ben hala anlamış değilim. Fps aynen söylendiği gibi saniyedeki kare sayısıdır ve ses ile pek alakası yoktur. Ses sadece fps'ye göre uyar veya uymaz diye biliyorum. Kısacası aslında fps ile iş yaparken sesle değil de görüntüdeki kare sayısıyla iş yapıyoruz, böylece ses de uymuş oluyor diye anlıyorum ben. O nedenle senin istediğin şey fps değişimi. Ben bildiğim yolu söyleyeyim:

Eğer kurulu değilse mencoder'i kur. Yanlış hatırlamıyorsam mencoder mplayerdan ayrılmıştı. Eğer ayrılmamışsa mplayer kurmak yeterli olur.

mencoder asıl_video.avi -o yeni_video.avi -oac copy -ovc copy -fps istenilen_fps
Örnek:

mencoder bir_video.avi -o yeni_bir_video.avi -oac copy -ovc copy -fps 23,976
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Le0n

Seslerdeki FPS'nin mantığı şu; internetten indirdiğim filmeler NTSC formatlı medyalardan riplendiği için fps değeri 23.976 ama Türkiyede satılan medyalar PAL formatlı ve pal'ın fps degeri 25.
23.976 fps olan filme 25 fps sesi eklersem senkron ilk başlarda uymuş gibi görünse bile ileri dakikalarda yavaş yavaş kayıyo.

egitimist

erginemr

Bilgi için; yukarıdaki ekran görüntüsündeki programın ismi "audacity".

Le0n

Evet, indirp denedim ama bulamadım, biraz daha karıştımam gerekcek.

izzetguntalaz

Fsp=Frema per second Türkçe meali "Saniye başına düşen kare" demek.

Ses te kareden bahsedilemez bence. Yanlış bir tabir olmalı.

Ses senkronizasyonundan bahsediyoruz galiba.

Le0n

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 06 Temmuz 2008 - 14:30:06
Fsp=Frema per second Türkçe meali "Saniye başına düşen kare" demek.

Ses te kareden bahsedilemez bence. Yanlış bir tabir olmalı.

Ses senkronizasyonundan bahsediyoruz galiba.
Yukarıda verdiğim linke girsen görürdün. Hatta egitimist arkadaşımızın eklediği resime baksaydın ondada ses programı olduğu hale fps ayarları olduğını görürdün
Ses dosyasında kare olduğunu iddia etmiyorum ama o şekilde tabir ediliyor. Evet ses senkronundan bahsediyoruz.
http://www.tv-sinema.com/images/4rwaxb2rf1u8kdhyqb.jpg