Birden fazla mail hesabını aynı anda kontrol etme

Başlatan hedzuben, 16 Temmuz 2010 - 21:29:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hedzuben

Merhaba!

Benim xxx@gmail.com, xxx@hotmail.com, xxx@yildiz.edu.tr, xxx@msn.com, xxx@graduate.org olmak üzere birkaç mail adresim var. Her sabah bu hesapları kontrol etmek için mail sitelerine giriyorum (mail.live.com, mail.google.com...). Düşündüm ki bu hesaplarımı aynı anda kontrol etmemi sağlayacak, beni browser pencerelerinin arasında boğulmaktan kurtaracak bir program olsa ne güzel olur. Ama aynı anda kontrol etmekten kastım, hepsini aynı inboxa atsın değil. Hangi mailin hangi hesaba geldiğini bilebileyim ve birbirine girmemeli, çünkü bu maillerin bazısı iş için bazısı okul için bazısı günlük şahsi kullanım için. Yalnız programın hem xp de hem Ubuntu' da çalışması gerek. Thunderbird indirdim şu an onu kurcalıyorum ama öyle bir özellik bulamadım. Siz öyle bir program biliyorsanız size çok dua edicem :)

ironic

Herhangi bir e-posta istemci uygulaması istenen özellikleri sağlayacaktır. Yapman gereken sadece kullanmak istediğin hesapları eklemek. . Hotmail ve Thunderbird için wiki' de ve forumda  anlatım mevcut. Diğer hesaplar için de ayarlarını biliyorsan, yine ekleyip kullanabilirsin.

**konuyu taşıyorum.

vasily

thunderbird de filter özelliği olması lazım. O bölümü kurcalayarak ayrı adreslere gelen mailleri ayırabilirsin. Tam emin değilim ama.

antiXa

evolution bu işlerin altından kalkamaz mı? Ben gmail ve hotmail hesaplarımı onunla yönetiyorum.

heartsmagic

Evolution da kalkar, Thunderbird de kalkar hatta daha hafif uygulamalardan olan Claws Mail de kalkar ki kendisini uzun süre kullandım. Daha sonra TB ile yoluma devam etme kararı aldım. @vasily, filtreye gerek yok, bu uygulamalar zaten farklı hesaplar altına alacaktır gelen epostaları. Benim tek önerim IMAP kullanmandır. Fakat bunu sana kullandığın eposta sitesinin/servisinin sağlaması lazım. Mesela Google sağlıyor bunu, bildiğim kadarıyla Hotmail sağlamıyor. Sağlamayanlar için Pop'a yönelmelisin. Ancak farklı sistemlerde kullanacaksan Pop ortalığı bir miktar karıştırabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hedzuben

Thunderbird kurdum. Şimdilik iki hotmail hesabımı ekledim. Gayet güzel oldu birbirine de karışmıyor. Zaten başlıklar halinde ayırmışlar. Ama thunderbird' de hotmail hesabımdaki bir maili okuduğumda okundu olarak işaretleniyor ya, sonra mail.live.com' u açtığımda, okunmamış olarak görülüyor. ya da bir postayı thunderbird' de sildiğimde hotmailden silinmiyor.  Şimdi yapmak istediğim şey ise şu; thunderbirdde bir maili silersem hotmailden de silinsin. sadece bilgisayarımdan silinmesin. ya da thunderbirdde okuduğum bir mail, mail.live.com u açtığımda orada da okundu olarak işaretlenmiş olsun.   

heartsmagic

Bu durumda IMAP kullanmalısın yanlış bilmiyorsam, tabii Hotmail için IMAP varsa.
Ancak Thunderbird'den sileyim, bilgisayardan silinmesin diyorsun, bu nasıl mümkün olacak? Epostaları saklama/yedekleme gibi bir şey düşünmen gerekiyor.

hedzuben

hayır hayır yanlış anlamışsınız thunderbird' ü açıp maili sildiğimde zaten bilgisayardan silinmiş oluyor. Ben o mailin mail.live.com dan da silinmesini istiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Temmuz 2010 - 13:49:34

Ama zaten siliniyormuş. yaklaşık 5 dakika gecikme ile silindiği için farketmemişim. Yani thunderbirdden sildiğim bir mail, hotmail serverden da siliniyor o sorun halloldu. Bir de okundu olarak işaretleme olayını kontrol edeyim iyice.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Temmuz 2010 - 14:59:42

Okundu olarak işaretlenme sorunu hala devam ediyor. thunderbirdde okudum maili, mail.live.com a girdim okunmayan iletiniz var dedi.

heartsmagic

POP mu kullanıyorsun? POP'ta da siliniyor muymuş iki tarafta birden?

risperdal

Bildiğim kadarıyla hotmail'in IMAP desteği yok. Imap protokolünde localdeki istemci ile ne yaparsan client üzerinde de geçerli oluyor. Ama pop3 de aynı şekilde değil.

hedzuben

gmaili bağlarken pop mu imap mı diye sordu ben de imap seçtim. hotmailleri bağlarken otomatik pop bağladı sanırım. Bu arada xxx@hotmail.com adresimde eşzamanlı silme yapıyor (local-client arası). ama eşzamanlı okundu olarak işaretleme yapmıyor. xxx@gmail.com hesabımda ise hem eş zamanlı silme hem de eş zamanlı okundu olarak işaretleme yapıyor. Yani gmaildeki bir postayı thunderbird aracılığı ile okuduğumda ve sonra da mail.google.com dan girdiğimde okundu olarak işaretli olduğunu görüyorum.

localhost

IMAP (google olan mail) kullandiginiz icin es zamanli islemler gerceklesir. Ama POP3 te islemler gerceklesmez. Örnegin hotmail.com da olan hesabinda Thunderbird üzerinden okudugun herhangi bir mail hotmail de okundu olarak görünmez. Yine Thunderbird`te sildigin herhangi bir mail hotmail de silinmez. POP3 böyle bir uygulamayi deskteklemiyor benim bildigim kadari ile.
Linux LPIC1 - MCSA

hedzuben

yok ama dediğiniz tam olarak doğru değil çünkü hotmailde eşzamanlı silme yapıyor. okundu olarak işaretleme yapmıyor sadece.

localhost

Hotmail hesabin POP3 mü ? IMAP mi ? Eger dedigin gibi bir islem gerceklesitiriyorsan güzel. Isini kolaylastirir. Sorun icin bir bilgim yok. Silme islemi yapabiliyorsa okundu olarakta isaretlemesi lazim teorik olarak.
Linux LPIC1 - MCSA

hedzuben

Bence de öyle teorik olarak. Ama pratikte değil :) hotmail hesabım pop3

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Temmuz 2010 - 15:08:59

Bu arada posta hesaplarımdan birini bağlarken beklenmedik uyarılarla karşılaştım.
Alttaki resimdeki turuncu işaretler, hotmail ve gmail hesaplarımı bağlarken yeşil olmuştu.

hesap yarat'a basınca da bu uyarıyı verdi.

enes

E-posta hesaplarını eklerken ayarlarında olması gerek: Sildiğin posta sunucuda bırakılsın mı, sunucudan da silinsin mi diye.
Okundu olayına bir yorumum yok maalesef.
Özgür kalabildiğimiz sürece...