[Çözüldü] Nvidia sİtesinden indirilmiş sürücüyü kurmak?

Başlatan Montage, 12 Temmuz 2008 - 20:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Montage

Şuan saatin yanında "Yeni kısıtlanmış sürücüler kullanımda" ibaresi yer almakta eklranda tazeleme sorunu var sanırım 50hz veya 51hz de hafif titremeler oluyor... 60, 75hz ayarlanamıyor..
Bende Nvidia sitesinden linux sürücüsünü indirdim. İlk kez Linux kullanıyorum bu sürücü nasıl kurulur bilmiyorum mağlesef, yardımcı olursanız sevinirim.

İndirdiğim sürücü ; NVIDIA-Linux-x86-173.14.09-pkg1.run 18MB

atomkarinca

Ekranın tazeleme oranını değiştirmek için herhangi bir terminalden

displayconfig-gtk

komutunu girdiğinde karşına gelen uygulamadan yararlanabilirsin. Daha sonra bunu kaydetmek için de

gksudo nvidia-settings

komutunu çalıştırıp karşına gelen uygulamadaki ikinci satıra girip "Save to X Configuration File" düğmesine basman yeterli olacaktır.

Montage

"Tüm ekran ayarlarını değiştirebilmek için yönetici halarına sahip olmalısınız" Diye bir uyarı veriyor
Sonra ayarlardan 50HZ, 51HZ seçenekleri çıkıyor sadece..

atomkarinca

O zaman

sudo displayconfig-gtk

komutunu dene ve yine sadece bu frekanslar çıkarsa monitörünü seçmeyi dene seçeneklerden.

Montage

Evet oldu teşekkürler. Monütörü tanıtmak gerekliymiş..

Fakat şimdi görüntü efekleri kayboldu. "Masaüstü efektleri etkinleştirilemedi" diye hata veriyor, sanırım Driver sağlıklı çalışmıyor. Bu Nvidia'sitesindeki sürürcüyü kuramazmıyız.

Düzenleme: Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeldi..

Tekrar Düzenleme: Yeniden 50Hz' e düşmüş görüntü,  :(

atomkarinca

Aynı uygulamayı başlat fakat yalnızca monitörün özelliklerini değiştir, ekran kartınınkileri elleme, o zaman sanıyorum düzelecektir. Sitesindeki sürücüyü yüklediğin zaman her kernel güncellemesinde ekranın bozulacak ve komut satırından uğraşmak zorunda kalacaksın. Ubuntu'nun sürücüleriyle sitedeki sürücüler arasında performans bakımından çok az fark var ve bunun için değeceğini sanmıyorum. Bu yüzden sitesindeki sürücüleri kurmadan önce bu şekilde düzeltmeni öneriyorum.

erginemr

50 Hz'ye takılmayın, NVidia'nın kendi sürücüsü kurulu olduğu zaman o araç çözünürlüğü yanlış raporluyor. Örneğin benim ekran yenileme hızı 75 Hz ancak bu araçta 51 Hz görünüyor. Siz yine "Hardware Drivers"dan NVidia sürücüsünü aktifleştirin.

Gerçek çözünürlüğü görmek için "nvidia-settings" aracını kullanabilirsiniz:
sudo apt-get install nvidia-settings
Alt+F2 >> nvidia-settings

Montage

Philips marka LCD kullanıyorum Philips' sekmesinde bendeki model LCD gözükmüyor, bende Philips CD'sinden inf dosyasını tanıttım Philips Electronics' diye yeni bir seçenek açıldı orda tek bendeki LCD modeli yazıyordu onuda seçtim 60HZ ayarladım ama Sistemi yeniden başlatmamı istiyor... Başlatıncada 50HZ' de açılıyor ekranda dikkatli bakınca titreşimler oluyor. Tekrar monütör seçim kısmından LCD Panel olarak 1280x1024' seçeneğinden 60HZ seçiyorum onda da yeniden başlatınca 50HZ oluyor birşey değişmiyor, Ben şuan Ubuntu tabanlı Linux Mint kullanıyorum bunuda belirteyim.

atomkarinca

Peki bu değişikliği yaptıktan sonra dediğim şekilde nvidia-settings uygulamasından kaydediyor musunuz?

Montage

erginemr

Aynen öyle. ;)

LCD için 60 Hz yenileme hızı yeterince iyidir, merak etmeyin.

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: erginemr - 12 Temmuz 2008 - 22:16:17
Aynen öyle. ;)

LCD için 60 Hz yenileme hızı yeterince iyidir, merak etmeyin.

+1 Lcd crt mantığıyla çalışmaz.

Montage

Zaten 60 ve 75HZ seçenekleri var ama bende 75'de ekranda hafif çizgiler oluşuyor, Windows'dada böyle' 60HZ seçtim oyüzden. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler... Öğrenene kadar daha başınızı ağrıtcam artık. :D Kusura bakmayın.. ;)

atomkarinca

Merak etme burada hemen herkes birilerinin başını ağrıttı öğrenene kadar :)

heartsmagic

Başı ağrıyan ve baş ağrıtan arkadaşa teşekkürler :) Başlık etiketlenip kapatılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.