Görsel Efektler Özel seçilmiyor!

Başlatan ubuntupardus, 17 Ağustos 2010 - 13:53:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntupardus

Masaüstü Arka plan değiştir>Görsel Efektler>Özeli seçiyorum Fakat kendiliğinden tekrar Ekstraya geçiyor.

Birde; Compiz ayarlarından Küpü silindir yaptığımda veya Atlantis seçtiğimde eski akıcılığı gidiyor biraz kasıyor. Kasmaması lazım diye biliyorum.

Neyapmam gerekir.
Teşekkürler.

Ekran kartı ATI HD 4770. İşlemci AMD Phenom II X4 955 BE

stratovarius

İşin içinde ati olunca herşey mümkün. Ekran kartınızı doğru tanıttınız mı?

cat /etc/X11/xorg.conf

fglrxinfo

glxinfo | grep render

Bu çıktıları verebilirseniz daha yardımcı olur.

Ayrıca ufak bir tavsiye forumda başlık açmadan benzer başlıkları inceleyip, nasıl çıktılar istenildiğini öğrenip, bu çıktılarla konu açarsanız daha iyi olur.

ubuntupardus

Teşekkür ediyorum. 2 Gün önce ubuntu ya başladım. Sorunlarla karşılaşmama rağmen bir şekilde beni kendine çekti bu işletim sistemi.
O yüzden araştırıyorum. Artık ubuntu kullanmayı düşünüyorum. O yüzden 2 gündür bakıyıorum. Bazı sorunlarımı çödüm. Ama bazılarını daha göremedim.

İstediklerinizi yolladım aşağıda.

Teşekkürler.

stratovarius

Ekran kartının kurulumunda bir sorun gözükmüyor.

Yanlız donanım sürücüleri yoluyla mı yükledin ekran kartını yoksa kendin manuel mi yükledin?

Şayet donanım sürücüleri yolunu kullandıysan 10.6 dan önceki sürümlerde takılma mevcuttu. 10.6 ile bu takılmalar ortadan kalktı.Depoda halen eski sürüm mevcut olabilir. Güncel sürümü kurmanı öneririm.

Güncel driver kurulumu ile ilgili başlık ;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20208.0.html

ubuntupardus

Ekran kartını verdiğiniz link teki gibi kurdum.

heartsmagic

Çıktıları resim şeklinde değil de, doğrudan kopyalayıp yapıştırı ve kod etiketi içine alırsan daha güzel olur.
Compiz yöneticisi kurulu mu peki?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

heartsmagic

Oradan ayarladığında isteğine göre, sonra tekrar bakınca yine de ekstrada mı görünüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Bu sorunum çözüldü. CompizConfig Manager yerine. Aşağıdaki Simple Compiz Config Menager kullandım.

Aslında yine eskstrada duruyor ama istediğim görsellikler kullanılıyor bu sefer.

Fakat şu kasmaya bir türlü anlam veremedim.

Atlantisi açınca veya Küpü silindir yapınca akıcılık biraz azalıyor. Bu neden olabilir?

Teşekkürler.