Ubuntu 10.10 da Global Menü öntanımlı mı oluyor?

Başlatan sudusleri, 09 Ağustos 2010 - 15:16:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sudusleri

http://www.markshuttleworth.com/archives/359

Şöyle bir blog girdisine rastladım. Bilgisi olan var mı acaba?

Düzeltme: Netbook içinmiş :( Heyecandan masaüstü olarak görüp sevinmiştim oysa ki..
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

omergex

evt malesef ama sonraki sürümlerde o da ön tanımlı yapılacaktır
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

ufuk_k

Bence GTK uygulamaları dışındaki KDE ve diğer programların da menülerini sağlıklı göstermediği sürece öntanımlı yapmak pek işlevsel olmayacaktır. Hele de bu tür uygulamaları çok sık kullananlar için. Orada öyle boş bir barın bulunması garip oluyor.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

eribol

O kadar üzülmenize gerek yok:) Zira daha kullanışlı değil. Eski remix daha güzel ve stabildi açıkçası. Yerden biraz daha tasarruf sağlamak için güzel bir yöntem ama menüye kapat simgesi koymadıktan sonra yeni kullanıcı her defasında Dosy->kapat demek zorunda.

XRumer

Ubuntu'nun sadece Netbook sürümü için geçerli olacak. Çünkü Netbook'ların ekranı küçük ve panelden tasarruf etmek lazım bunun için Global menü ya da Dockbarx gerekiyor. Ubuntu geliştiricileri tercihlerini Global Menüden yana kullanmışlar. Masaüstü sürümünü kullanan arkadaşlar ise sonradan kendileri yapmak zorundalar.

Bu arada dikkat ettim Global Menü'nün deposunda Xfce için de eklenti varmış. Onlar da kullanabilirler.