Camstudio Kurulumu

Başlatan maydin95, 06 Ağustos 2010 - 16:20:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar Windows için CamStudio vardı ama galiba açık kaynak olmuş ondan dolayı SourceForge'da buldum. http://sourceforge.net/projects/camstudio/ buradaki ZIP'li halini indirdim ama ne EXE dosyası var ne de ./configure yapabilecek bir şey. Bir bakabilirseniz sevinirim. Eğer kuruluyorsa kurmak isterim.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Ne var içinde? :)
Ayrıca tam olarak indirdiğin şeyin bağlantısı nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Benim indirdiğim dosya da exe mevcut idi. Zaten henüz linux sürümü yok.

maydin95

Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

eribol

Hocam siz windows için olan kaynak kodlarını indirmişsiniz. Yani bunu önce windows ortamında derlemeniz gerekir -ki bu zor. C# ile yazılmış kaynak kodlar sizin indirdiğiniz. Bir de şunu indirip deneyin. http://downloads.sourceforge.net/project/camstudio/CamStudio/CamStudio%202.0/Camstudio-2.0-w32.zip?r=http%3A%2F%2Fsourceforge.net%2Fprojects%2Fcamstudio%2F&ts=1281103527&mirror=garr
Çalıştırılabilir exe dosyası sizin ilk mesajda verdiğiniz adreste mevcut.

maydin95

Açık kaynaklı olunca ve orada kaynaklarrı görünce belki! Linux sürümü vardır diye düşündüm. Şimdiki verdiğiniz herhalde derlenmiş sürümü. Windows'la meşgul olsak kullanırız da linuxu reklam amacıyla kasa kasa Xvidcap kullanıyoruz işte. Gnome takımı Peynir gibi bir de ekran kayır aracı yapsalar süper olacak.

heartsmagic

Belki başka bir yerde söylemişsindir ancak neden gtk-record-mydesktop kullanmıyorsun? Bende gayet performanslı çalışıyor. Gerçi bazı videolarda hafif görüntü sorunları olabiliyor.

maydin95

Onu kullanıyorum da bilgisayarı az da olsa kasıyor işte. Windowstaki gibi hiç kasmayan bir şey yapsalar güzel olur demek istedim.

Bunlar Windows kaynağıymış ya. Baktım da Visual Studio ile bir alakası var. Bunu Monoya aktarıp linxa çevirsek olur mu acaba. (Programlama konusunda bilgim yoktur ama aklıma geldi yazayım dedim. Olmayacağını biliyorum ama!)

heartsmagic

X'i biraz yoruyor kendisi doğrudur %40'ları gördü işlemci açısından. Ancak sistemde bir kasılma olmuyor, sonuçta işlemci de en nihayetinde böyle zamanlarda kullanılmalı. Sistemim çok fazla özelliklere de sahip değil, dizüstü kendisi.

maydin95

Aslında işlemci %10'u geçmiyor Opera açıkken falan ondan dolayı kullanırken biraz fazla olabiliyor işlemci kullanımı. Konuyu fazla uzatmadan bir şey soracağım. Özgürlükiçinde biri bana RMD ile ekranda yapılabileceğinin bir programla mümkün olduğunu söylemişti (http://www.ozgurlukicin.com/forum/coklu-ortam/3160/?page=1) ama Compiz kullanıldığından iyi değil. Bunun gibi kayıt esnasında yardımcı uygulamalar biliyor musunuz? Mesela hangi tuşlara bastığını gösteren küçük bir pencere veya bilgi baloncukları gibi. Çünkü bir şey yapıyoruz mesela Gİmp'te neden yaptığımızı baloncuklara yazsak gibi.

heartsmagic

Öyle bir uygulama vardı, konuşulmuştu ancak son sürümlerinde sorun vardı sanırım. İsmini hatırlayamıyorum açıkçası şu anda. Wink olabilir.

maydin95

Wink depodan kaldırıldı ve sadece 32 bitlerde çalışıyormuş. Winki kaynaktan çalıştırmaya çalıştığımda X86 sistemlerde çalışır sadece yazıyordu. Eğer 10.04 64bite kurulabiliyorsa bir deneyelim. Biliyorum wink'i ama kurulmayınca üstüne gitmedim.

heartsmagic

Ben kurulumu denemedim, sadece aklıma geldiği için belirmiştim.