[Çözüldü] No init found. Try passing init= bootary.

Başlatan doe, 02 Eylül 2010 - 13:33:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doe

Arkadaşlar ubuntuyu açamıyorum.

Acer Aspire One NetBook'umda epey bir süredir ubuntu kullanmaktaydım ancak bugün ubuntu açılmaz oldu. Güncelleme yapması için bilgisayarın başından kalkmıştım. Geldiğimde şarjının bitip kapandığını gördüm. Bende USB'den ubuntuyu çalıştırayım dedim ancak durum burada da aynı. Bana verdiği hata ekranı aynen şöyle;

No init found. Try passing init= bootary.

BusyBox v1.13.3 (ubuntu 1:1.13.3-1ubuntu11)bbuilt-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commads.

(initramfs) _

bytan

Canlı cd ile makinanı açıp kök dizinin hangi bölüm üzerindeyse o bölüme fsck uygula. Yalnız o bölümü mount etmemelisin:

sudo fsck /dev/sda1

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

doe

Şöyle bir durum var, bu cihazın bir cd sürücüsü yok ve bununla birlikte USB diskten açmayı deniyorum(kurulumu da usb üzerinden yapmıştım zaten) ancak oda fayda etmiyor.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim hata mesajının altında ben sizin verdiğiniz komutu yazdığım zaman ise;

/bin/sh: sudo: not faund

diyor. Yani konsolada ulaşamiyorum.

USB DİSK ile boot etmeye çalıştığım zaman verdiği ekran görüntüsü;

bytan

Canlı usb olarak açamama sebebin nedir? O ekranda ise bir ihtimal sudo olmaksızın deneyebilirsin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

doe

Az önce "sudo" olmaksızın denedim yine aynı iletiyi verdi; "not found"
Canlı USB ile neden açılmadığını anlayabilmiş değilim. Acaba donanımsal bir problem mi var diye düşünmeye başladım? :(

heartsmagic

Sanki diski göremiyor sistem ya da en azından kurulu disk bölümünü. Gerçi USB üzerinden Canlı CD olarak mı başlatıyorsun yoksa kurulu sistemi mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

doe

En sonunda Canlı USB üzerinden cihazı açmayı başardım. Sıfırdan bir "Canlı USB" oluşturdum. Ardından bytan arkadaşımızın dediğini yaptım sudo fsck /dev/sda1

Dosya sistemi hasar görmüş. Ne var ne yok onardım. Şuan tıkır tıkır çalışıyor. Yine Ubuntu-tr yine çözüm. :)

bytan ve heartsmagic ilgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.

bytan

Sorunun çözüldüğünü görmek sevindirici.

Etiketleyerek kapatalım.

PF @ ST