dosya sürükleme hakkında bir soru

Başlatan alquirel, 11 Temmuz 2010 - 17:56:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alquirel

windowstan alışık olduğum, çok da kullanışlı olduğunu düşündüğüm bir sorunumu paylaşmak istiyorum.

dosya sürüklerken dosyanın olduğunu pencere, fareye bastığım an öne geliyor, dosyayı sürüklemek istediğim pencere altta kalıyor. windowstaki gibi fareye bastığım zaman değil bıraktığım zaman dosyanın olduğu pencerenin öne gelmesi lazım. somut örnek vermek gerekirse, mesela vlc ile bir filmi açtım, altyazısını da üstüne atacağım, ama altyazıya tıkladığım anda nautilus öne geliyor ve ben vlc için dosyayı önce alttaki panele götürüp vlc yi öne getirtip sonra altyazıyı bırakıyorum.

bu işin windowstaki gibi olması için ne yapılabilir?

Alquimista

Şöyle ki;

Menüden Sistem / Tercihler / Compizconfig Ayar Yöneticisi Açılır.

Açılan pencereden Genel Seçenekler butonuna tıklanır. Focus & Raise Behaviour sekmesine gelinir.

- Odaklamak için Tıkla
- Tıklayınca Yükselt *(söylediğiniz bu olsa gerek)
- Otomatik Yükselt

seçenekleri ile bu bahsetiğiniz ayarlamaları yapabilirsiniz.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

alquirel

heartsmagic

Bir başlıkta daha sorulmuştu bu ve biz "şu an mümkün değil" demiştik. Daha doğrusu sanırım ben demiştim :) Ancak Gnome için değil haliyle. Compiz yöntemi hiç ama hiç aklıma gelmemişti. @AlmaMorena sağ olsun o dile getirmiş. Gerçi diğer başlıkta birileri söylemiş ve ben hatırlamıyorsam mahcup olurum :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Alquimista

Diğer başlığı ben hatırlamadım @heartsmagic, ama şunu itiraf etmeliyim ki ben de bu dertten muzdarip olmama rağmen Gnome ile ilgilidir ya boşver şimdi deyip 5dk google araması bile yapmamıştım bu konu ile ilgili (sistem benim sistemim olunca, kullanırım böyle ne olacak düşüncesinde olduğumdan=) şimdi @Alquirel sorunca compiz aklıma geldi, oradan yola çıkarak bir gugıla baktım sonra utandım kendimden bu zamana kadar neden işkence çektirmişim kendime diyerek :D Diğer başlık neredeymiş yahu.. Bir arayayım.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

localhost

Yönetim den 2 kisi konuyu cevaplamis ama cozuldu etiketi koymamis.  :D Sanirim bana biraktiniz. Bende görevimi yapayim.  8)  @AlmaMorena tesekkürler.......
Linux LPIC1 - MCSA

alquirel

compiz ayarından sonra da pencereye tıklamayla hiç geçemez oldum :)

dosya sürükleme ile üzerine tıklamayı ayırt edecek bir mekanizma lazım

setare

Birebir windowstaki gibi olmuyor, daha doğrusu windowstakinden fazlası oluyor, mesela bunu yapınca bu sefer pencere devamlı üstte kalıyor,  yeniden küçültmek için pencere kenarına veya pencere kenarındaki  simge durumuna küçült düğmesine tıklamak gerekiyor ama genede güzel bir özellikmiş teşekkürler @AlmaMorena.
Bunun ile ilgili bir konu açtığımı hatırlıyorum :)

krwlng

Aynı durum ile ilgili konu açmak üzereydim ki bu konuyu buldum, AlmaMorena'nın anlattığı şekilde sorun çözülüyor fakat alquirel'in belirttiği gibi pencereye tıklama ile geçilemiyor bu durum çözülse harika olur. İş windowsta var bunda da olsun değil, gerçekten iyi bir özellik umarım yakın zamanda hallederler.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!