[Çözüldü] Ubuntu 10.04 ekran kartını tanımıyor

Başlatan kemaldemirdelen, 22 Haziran 2010 - 19:07:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemaldemirdelen

Toshiba L10 Öğretmen bilgisayarımın ekran kartını tanımadığı için,Ubuntumu kuramıyorum.Çaresi var mı?Beni ubuntumla birleştirin.....

localhost

Tanimiyor derken bize biraz daha yardimci olmaniz gerekiyor. Örnegin ekran kartiniz nedir? Terminal dedigimiz Uygulumalar>Araclar>Terminal yolunda bulunan bir arac ile lsusb ve lspci ciktilarini bize iletmeniz gerekiyor. Bunun disinda forumda bir cok basligi okumaniz lazim.
Linux LPIC1 - MCSA

deeperhkn

Yanlış bilmiyorsam ekran kartı modeli (en azından arkadaşımdaki bu model)

Intel® 852 GME, max. 64 MB ekran kartı (UMA)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kemaldemirdelen

Benim daha yükleme esnasında siyah ekran geliyor,ubuntu yazından sonra ama,ilk fırsatta burada yazanları uygulayacağım.Şu an 9.04' döndüm.Teşekkürler.

kemaldemirdelen

Ne yaparsam yapayım kuramadım.Forumdaki bütün çözüm yollarını denedim. Ekran kartım Intel® 852 GME, max. 64 MB (UMA) Ben Ubuntu kullanmak istiyorum.Bu problemin çözümü için her yolu denemeliyiz.Bekliyorum.

ufuk_k

Lütfen sizden istendiği şekilde, uçbirimi açarak lspci komutunu verip aldığınız çıktıyı buraya yapıştırır mısınız?
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

kemaldemirdelen

Merhaba,sonunda 10.04 kurmayı başardım.Maverick iso cd 'sini indirip en düşük hızda (1x) yazdırdım.Hiçbir sorun yaşamadım kurarken.Ekran kartı ve/veya benzeri problem yaşayanların bu yöntemi denemesini tavsiye ederim.Ubuntuma kavuştum,Mandriva,Suse nedense beni tatmin etmiyor,renkleri mi,ana tema hayvanları mı,pratikliği mi,bilmem ama birşey beni bağlıyor Ubuntuya...Belki de benim gibi yaşlı Ubuntucular,bir de edebiyat öğrtmeni olanlar takıntılı oluyor...Takıntımı seviyorum.Hepinize sevgiler.