[Çözüldü]Ubuntu 10.04 Otomatik Logon olmamıyor.

Başlatan Sorogren, 13 Temmuz 2010 - 15:52:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sorogren

Selam bir adet Ubuntu 10.04 kurulumu yaptım kurulum esnasında Otomatik Giriş seçildi ama Sistem ilk açıldığında Kullanıcı adını gösteriyor ve şifreyi girince sistem açılıyor.

Sistem -->Yönetim--> Giriş ekranı otomatik logon normal çalışan bir ekranlar kıyasladım aynı.

ne gibi birişlem yapmalıyım ki otomatik logon olabilsin ?
--------------------------------------------------------- 
MCP, MCSA+S+M, MCSE+S+M, MCTS:Vista
MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

stratovarius

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=10138.0

Forumda arama yapıp konu açalım ltfn. Sonradan bir çözümü bulabilmek için 10 tane aynı başlığı gezmek zorunda kalıyoruz.

Sorogren

Canım kardeşim önce ne yazmışım onu oku sonrada verdiğin linke bir bak bakalım böyle bir soruya cevap verebiliyor mu ?
MCTS | Windows Server 2008 Network Infrastructure MCTS | Windows Server 2008 Applications Infrastructure ---------------------------------------------------------

stratovarius

Arkadaşım şu başlık ne için o zaman ;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2751.msg253035.html#new

Sorununu o başlık altında konuşman daha doğru olmaz mı ?

Neyse fikri olan arkadaşlar yardımcı olucaktır.

Sorogren

Bu linkinde sorduğum soru ile uzaktan yakından bir alakası yok.

Sorum sistem açılışta seçmiş olduğum kullanıcı ile otomatik logon olamıyor ısrarla şifre istiyor.

Sistem -->Yönetim--> Giriş ekranı haricinde daha baskın gelen bir yer mi var eğer varsa buraya nasıl ulaşıp ayarları değiştire bilirim onu soruyorum.

stratovarius

Sabah uykuyla yanlış yazmışım :D

Giriş ekranında değişikliği yapmışsın  peki sistem/yönetim/kullanıcı ve gruplar kısmından başlangıçta şifre soruda değiştir deyip ayarlarından açılışta şifre sormaya tık koydun mu ?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sorogren

Selam bu pc nin anakartı U8688 Biostar ve Ben yeni kurulum yaptığım için sürekli sistemi yeniden başlatıyordum ve ekran 800x600 geliyordu şifre sorununu çözdükten sonra çözünürlülük sorununa bakarım diye düşünüyordum.Ekran kartı ne zaman doğru çalışmaya başladı ozaman Logon ekranıda gelmemeye başladı
Ama sistem kapa dersen sorunsuz açılıyor sistemi resetlersen ilk açılışta ekran 800X600 geliyor ve Logon ekranı çıkıyor şifreyi gir bir kere aç ve sistemi kapa  ozaman tekrar açıldığında herşey normal açılıyor. Kullanıcılar zaten sabah açıyor akşam kapıyor resetlenme ihtimali pek yok öyle birşey oldumu ben sisteme bağlanıp şifreyi girip sistemi kapatırım kullanıcıyada aç derim olur biter :-)  Ubuntuda VIA ve SIS chipsetlerinden çektiğim kadar çekmedim hiç birşeyden herkese yardımları için teşekkürler