[Çözüldü] Grub hakkında Sorular

Başlatan gkaradagan, 14 Temmuz 2010 - 14:50:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gkaradagan

Merhabalar aklıma takılan birkaç soru var ben 10.4 kurdugum zaman bana otomatikmen bir grub geliyor ama bunun surumu bende1.küsürlü * bir şey
forumdada grub2 deniliyor ben ayriyetten grub2 mı yuklemelıyım aralarında ne gibi bir far vardır + forumda yeniden yukleme diye bir baslık var bu arkadas yuklude aktif mi değildir sıfırdan yuklemıycekmıyız ?

Şimdiden teşekkurler

aybars

10.4 ile grub2 yukleniyor diye biliyorum.

erkuserdem

GRUB 1.98 demek GRUB2  demek.  Eğer Ubuntu 10.04 kurduysanız  GRUB2 (yani sürüm numarası 1.98)  yüklenmiştir. Farklı bir  şey yapmanıza gerek yok.

stratovarius

Kullandığın şu anda grub 2 . Kurulum başlıklarının mantığı farklı;

Herhangibir nedenle silinen grubun nasıl geri kurulacağı anlatılıyor.

Örn senaryo: windows ve ubuntu kullanıyorsun windowsa format atmak zorunda kaldın. Windows kısmına format atarken windows kendi önyüklemesini yükler. Böylece grub silinir ve açılışta direkt windows açılır. Grub menüsü çıkmaz ve ubuntuyu seçemezsin. Bu tarz durumlarda ne yapılacağına yönelik bir anlatım.

gkaradagan

eyw tesekkurler ... aklıma takılan bır soruydu :D

bytan

Grub dediğimiz, grub 1'i kast ettiğimiz sürüm bile yıllardan beri 0.97 civarındaydı. Grub 2 için de aynı durum söz konusu. 1.99'u bile göreceğimizden emin değilim.

Soruların yanıt bulduğuna göre etiketleyerek kapatalım.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST