Vestel Netbook & Ubuntu 10.0.4 Netbook

Başlatan ynalbantoglu, 15 Haziran 2010 - 22:56:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ynalbantoglu

Merhaba,
TTNET çekilişinden kazandığım Vestel netbook'a ubuntu 10.0.4 netbook versiyonunu çok hızlı ve sorunsuz bir şekilde kurdum. Kullanışlılığı, üzerinde gelen işletim sistemine göre kat be kat üstün. hayran kaldım doğrusu.

Ekranımda bir sorun görünmüyor fakat Fn + parlaklık azaltma-artırma tuşları işlevini yerine getirmiyor.

Sistem > donanım sürücülerine tıkladığım da "bu sistemde kullanımda olan sahipli sürücü yok" iletisini alıyorum. Donanım ve sürücülerini göremiyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz?

garafatma

Güncellemelerin tam değilse önce onları yap
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ynalbantoglu

158 MB güncelleme yaptım. Şu an başka güncelleme yok.

heartsmagic

Peki Fn tuşunun diğer görevleri sorunsuz mu?
Ayrıca bu Netbook'un modeli nedir?

Not: Şu "netbook" içinde bir çeviri bulunsa ne güzel olacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ynalbantoglu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Haziran 2010 - 04:22:54
Peki Fn tuşunun diğer görevleri sorunsuz mu?
Ayrıca bu Netbook'un modeli nedir?

Not: Şu "netbook" içinde bir çeviri bulunsa ne güzel olacak.

Marka model olarak Vestel Netbook'tan başka hiçbirşey yok. Vestel tarafından özel olarak TTNET kampanyası için üretildiğini düşünüyorum. Vestel'in internet sitesinde bile bu ürün yer almadığı gibi, her hangibir mağaza ya da alışveriş sitesinde de bu ürüne rastlamadım. Sadece ikinci el satış yapan sitelerde var satıcıların çoğu aten belirtmiş çekilişten kazandıklarını. Hal böyleyken Ubuntu'nun bu kadar bile sorunsuz kurulum yapmış olması ne kadar mutluluk verici. İsmi lazım değil, diğer işletim sistemi böyle bir ürüne hiçbir driver yüklemeyecek, herşeye burun kıvıracaktı.

Sorunuza gelince;
Fn tuşunun diğer görevleri sorunsuz. (Wi-Fi, Bluetooth, Ses Açma Kapatma) 

heartsmagic

Peki panele ekleyebileceğin parlaıklık uygulamacığı çalışıyor mu?

ynalbantoglu

merhaba
konunu üzerinden epey bir zaman geçti ubuntu konusunda yol almaya çalışıyorum beni mazur görün.

bu sorunum hala çözülmedi. en son sorulan soruya cevap vereyim: panelden eklenen parlaklık uygulamacığı maalesef işlevini yerine getirmiyor.

ama terminalden sudo setpci -s 00:02.1 f4.b=50  bu komutu yazınca çalışıyor yani ekran parlaklık seviyesi %50'ye çekiliyor. ama her seferinde bu komutu gir şifreyi gir çok uğraştırıyor.

sorunun bundan sonrası için çözüm önerilerinizi beklemekteyim.

heartsmagic

Hani marka Vestel olunca aramalar da haliyle sonuç vermiyor ne yazık ki. Yaygın bir model olsa bir şeyler bulunabiliyor. Örneğin bazı markalar için depolarda paketler var, bazıları için arama yapınca dosyalar üzerinden bir şeyler yapılabiliyor. Fakat şu konuda ne yapabiliriz ben de bilmiyorum.

ynalbantoglu

peki sorunum geçici olarak çözen bu kodu tek tıklama ile kullanabileceğim bir kısayol oluşturabilir miyim? şifre sormadan.

bytan

Rc.local kullanmayı deneyebiliriz:

sudo gedit /etc/rc.local

Açılan dosyanın sonlarına doğru, varsa exit 0 satırından önce komutu ekleyip kapat:

setpci -s 00:02.1 f4.b=50

Doğrudan gdm başlatıldıktan sonra komutu yürütmek daha uygun gibi göründü gözüme, ancak kullandığım 10.10'da gdm init/default dosyasını kaldırmışlar. Lucid'te de durum aynı mı bilmiyorum, umarım bu haliyle istediğin sonucu verir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST