Wine ile .msi uzantılı dosya açılmıyor

Başlatan burh4nhb, 18 Mart 2015 - 17:57:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burh4nhb

Merhabalar..

Öncelikle Linuxta yeni başlayanlardanım.. Genelde forumu inceliyorum ve sorunlarımı foruma yazmaya fırsat kalmadan çözebiliyorum. Ancak şu an bi sorunum var ve bu konuyla alakalı forumda tek bir konu gördüm ancak bu da benim çözümüm için yeterli olmadı. fastpcr diye bir program var ve .msi uzantılı.. bir kaç yerde okudum birisi .msi uzantılı dosyalar hem windows için hemde linux için açılabilen setup dosyalarıdır demişti.. ne kadar doğrudur bilemem ama şu an bende açmıyor. Önceden beri kullandığım ve bir kaç .exe uzantılı dosyayı açtığım wine programıyla da bu açmak istediğim programı açmaya çalıştım ama ne bir hata ne de onun tarzında bir uyarı alamadan programın açılımı cevap vermedi. Wine programının dosya tiplerini incelediğimde de *.exe; *.exe.so uzantılı olduğunu gördüm.. acaba bu uzantılara .msi ekleyebiliyor muyuz.? ya da benim bu programı açmam için yapmam gereken bir yöntem varmı?..

Konuyu doğru yere yazmamış olabilirim... kusura bakmayın..
İlginiz İçin teşekkür ederim..

saygılarımla

Reverser

Konsoldan calistirmayi deneyin birde asagidaki sekilde.
wine dosya_adi.msi
aldiginiz hatayi buraya aktarin

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ekremsenturk

.MSI uzantılı dosyalar kurulum dosyaları (Linux'taki .deb veya .rpm gibi) .MSI dosyaları .Net programları için kulanılıyor (benim bildiğim) ve doğru Netframwork sürümü gerekecek. Netframework'un tüm sürümleri Wine tarafından desteklenemiyor ve desteklenenlerde tam çalışamayabiliyor. Wine ile tüm programlar çalışacak diye bir kural da yok.

burh4nhb

Teşekkür ederim bilgileriniz için.. sanırım bu programı windowsa geçip kullanmak zorunda kalacam..

Reverser

Alıntı yapılan: burh4nhb - 22 Mart 2015 - 14:54:23
Teşekkür ederim bilgileriniz için.. sanırım bu programı windowsa geçip kullanmak zorunda kalacam..
Wine ile başka bir Windows uygulaması açmayı denediniz mi peki ?

XFCE ROCKS !