2 Serverı Bİrleştirme

Başlatan blademan, 11 Temmuz 2010 - 16:46:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blademan

Selamlar.
Üzerinde Ubuntu Server yüklü 2 adet sunucuyu birleştirmek istiyorum. Bu sunucular dosya sunucusu olarak çalışmaktadır. Amacım 2. sunucunun dhcp ile ip dağıttığı ağa bağlı yaklaşık 10 kullanıcıyı, 1. sunucuda yeralan samba kullanıcıları ile birleştirmek ve 2. sunucuyu sadece bağlı bulunduğu ağ için yönlendirici konumunda bırakarak sunucuları tamamen 1. sunucudan yönetmek istiyorum .Aşağıda sisteme ilişkin şekli çizmeye çalıştım. Yardımlarınızı bekliyorum.

2. sunucuyada switch bağlı çizmeti unutmuşum.

heartsmagic

Samba meselesi sanırım farklı alt ağlarda (subnet) paylaşım ayarlayarak yapabilirsin. Bildiğim bir mesele değil ancak ortada belgeler mevcut gibi:

http://www.linuxplanet.com/linuxplanet/tutorials/6599/1/
http://brneurosci.org/linuxsetup38.html

İkinci sorunda sanırım şunu sormak istiyorsun değil mi? İki taraftaki kullanıcılar da farklı alt ağlarda olacak ancak ilk sunucu tarafından burayı yönetmek istiyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

blademan

Evet, İki sunucuyada bağlı pc leri 1.Sunucudan yönetmek istiyorum

andirinli

anladığım kadarıyla şu anki ağ yapınız aşağıdaki resimdeki gibi.
[IMG]http://img171.imageshack.us/img171/6894/94506551.png[/img]
ve siz 2. sunucunun ardında bulunan kullanıcıları 1. sunucunun ağındaki kullanıcılarla birlikte aynı samba grubuna alıp bu bilgisayarların birbirlerini görmesini sağlamayı düşünüyorsunuz.

eğer düşünceniz bu yönde ise ağ yapılandırmanız neden bu şekilde kuruldu önce onu öğrenmek lazım. 2. sunucuya bağlı kullanıcılar için extra bir güvenlik önlemi felan mı gerekiyordu da ayrı sunucu üzerinden dağıtım yaptınız ?
eğer 2. sunucu altındakilerin böyle güvenlik önlemine tabi olmaları gerekiyor ise zaten birbirlerini görmeleri büyük bir güvenlik zaafı olacaktır. ama güvenlik gibi bir sıkıntınız yok ise 2. sunucuyu 1. sunucunun olduğu yere getirip 1. swich den 2. swiche doğrudan hat bağlarsanız pratik bir şekilde halletmiş olursunuz. 2. sunucuyu 1. swiche bağlayıp yine DHCP çalıştırabilirsiniz ille gerekiyorsa tabi.
eğer anladıklarım arasında eksik yadayanlış varsa lütfen düzeltin ve daha detaylı açıklayın
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

blademan

1. Sunucu İle 2. Sunucu arasındaki mesafe yaklaşık  80 metre. Daha hızlı ve performanslı olacağını düşündüğüm için Diğer grup bilgisayarların olduğu yere 2. Sunucuyu kurma gereği duydum. Yoksa herhangi bir güvenlik problemi yok. 2.Sunucu 1.Sunucunun eth3 'ünden ip alıyor ve Dhcp ile dağıtıyor.. şekilde yanlış belirmişim.
Bu sunucular şuan birbirlerinden bağımsız gibi diyebiliriz. Çünkü henüz bunları birleştirebilmişde değilim.Alt yapıyı hazırladım ancak henüz uygulamaya geçemedim.Şuan her iki sunucuda kendi farklı ağlarını ve dosyalarını kullanıyor. Her ikisinide webmin ile yönetiyorum ve biraz eziyetli oluyor. İşin içinden çıkamazsam sizinde bahsettiğiniz gibi 2.sunucuyu iptal edip onun yerine bir swich yardımı ile pcleri 1.sunucuya bağlamam gerekecek. Ancak bu durum mesafe uzun olduğu için bi yavaşlığa neden olurmu merak ediyorum.?

andirinli

cat 5 kablolarda 90 metreden sonra problem çıkmaya başlıyor. ama siz araya swich koyacağınız için bir 90 metre daha kazanırsınız. o yüzden problem olmaz. hatta cat6 kullanabilirseniz daha da uzun ömürlü olur.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

blademan

O şekilde deneyeceğim. Teşekkür ederim