[Çözüldü] JDownloader Kaynaklı (Olduğunu Düşündüğüm) Cairo-dock Kararsızlığı

Başlatan Mitsukuni, 23 Haziran 2010 - 16:07:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mitsukuni

JDownloader'ı çalıştırdıktan sonra Cairo-dock kendiliğinden kapanıp açılıyor ve Configuration of Cairo-dock sayfası açılyor. Sayfayı kapattığımda ise olay tekrarlanıyor ve sayfayı her kapatışımda aynı olay gerçekleşiyor, yani kısır döngüye giriyor. İlk gerçekleştiğinde sebebini anlayamamıştım ama programları kullandığı bellek miktarına göre kapatıp denediğimde JDownloader'la ilgili olduğuna karar kıldım. (%100 olmasam da eminim)

Belki alakası vardır diye de olayın ilk gerçekleştiği zamanki durumu aktarayım: Totem Film Oynatıcı'yla rmvb formatını çalıştırabilmek için açılan güncelleme isteğini onayladıktan sonra, güncellemenin başarıyla yapıldığı iletisi çıktı ve ben de *******.rmvb isimli dosyayı tıkladım. Ne olduysa o an oldu. Tesadüf olup konuyla ilgisi de olmayabilir tabi.

Ekleme: Yeni bir şey daha fark ettim, JDownloader'ı Cairo-dock'a küçültmeyince bu sorunla karşılaşmıyorum.

Ekleme 2: Windows kullanırken XWindowsDock kullanıyordum. JDownloader'ı dock'a küçültünce tekrar yükseltgenemiyordu. Aklıma yeni geldi bu da. Artık JDownloader'dan ciddi ciddi şüphelenmeye başladım :)

Mitsukuni

Cairo-Dock Team'e konuyla ilgili e-posta attım. Cevap olarak
Alıntı Yap"Cairo-dock'un 2.2 beta versiyonunu deneyin, o olmazsa da verdiğim kodu çalıştırın, sonuçta ortaya çıkan log.txt dosyasını gönderin"
dediler.
cairo-dock -l debug > log.txt
Kodu uçbirimde çalıştırdım, ilk eklediğim resimdeki ileti geldi, evet seçeneğiyle Open-GL ile Cairo-dock'u açtım, uçbirim çalışıyor görünmekte fakat herhangi bir tepkime gerçekleşmemekteydi. O durumu da ikinci eklediğim resimde görebilirsiniz.

Acaba bir yerde hata mı yaptım yoksa gerçekten sonuca ulaşamayacak mıyım?
Kodun çalışmadığıyla ilgili e-posta gönderdim fakat henüz cevap vermediler.

Kodla ilgili tavsiyede bulunabilirseniz gerçekten makbule geçecek...:)

BELLEROPHONTES

Yanlız ikinci kod log.txt dosyasına bilgiler yazıldığını gösteriyor.

Cairo-Dock Team de zaten o dosyayı bize gönder demiş :)
Yeniden sevdalandım bir yazılıma, bağlandım doyasıya... :D :D :D

Mitsukuni

BELLEROPHONTES

ya bende yeniyim ubuntu'da kodlardan ve yazılandan ancak o kadar anladım açıkçası :D

Kusura bakma tecrübeliler yardımcı olacak sanırım.

not: dosya sisteminden cairo dock un dosyalarına bak onların içinde bir yerde olabilir. Yada belgelerimde (sadece fikir)

Mitsukuni

usr/lib64/cairo-dock klasöründe sadece .so uzantılı dosyalar var, sanırım bütün cairo-dock'un içeriği orada.
Alıntı yapılan: BELLEROPHONTES - 25 Haziran 2010 - 03:54:50not: dosya sisteminden cairo dock un dosyalarına bak onların içinde bir yerde olabilir. Yada belgelerimde (sadece fikir)
Sen böyle deyince aklıma dosya sisteminde aratmak geldi :) Dosyayı buldum ve e-posta attım tekrardan. Şu an beklemedeyim.
Küçük çaplı da olsa beyin fırtınası beyin fırtınasıdır :)

BELLEROPHONTES

eribol

log.txt dosyası komutu ev dizininizde verdiğiniz için ordadır. Compiz açık mı?

Mitsukuni

ironic

Öncelikle önerildiği üzere  2.2 beta sürümünü deneyelim.

echo "deb http://ppa.launchpad.net/cairo-dock-team/weekly/ubuntu lucid main " | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com E80D6BF5

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

log dosyasını

gedit log.txt

ya da uçbirimden

cat log.txt

komutuyla görüntüleyebilirsin.

Mitsukuni

Kodlar için teşekkür ederim. 2.2'yi kurmayı başardım.

Cairo-Dock Team'den konuyu Launchpad'e taşımamı istediler. İlk defa yazacağım için yardımcı da oldular sağolsunlar :)
cairo-dock -l debug kodu çalışırken JDownloader'ı açmamı ve aynı olay olana kadar beklememi söylediler. Yaklaşık bir saat oldu ve hâlâ bekliyorum.
Bir de şöyle bir sorun çıktı (bilemiyorum belki de sorun değildir) : Cairo-dock donatılar menüsünde görünmüyor ve uçbirimi kapatınca kapanıyor.

heartsmagic

Donatılarda çık/gir yapınca görünebilir. Uçbirimi kapatınca kapanması normal, zira uçbirimden açıyorsun :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

Birilerinin yanıt vereceğine eminim. Beklemeye devam.  :)

Menülerde görünmüyorsa öncelikle

update-menus

komutunu dene.

Olmazsa

alacarte

komutu ile açılan menü düzenleyiciden Cairo-dock girdisini bul. Yanındaki işareti kaldırıp, tekrar seçerek dene.

Mitsukuni

update-menus'ten bir sonuç alamadım. alacarte ile açılan menü düzenleme sayfasında da cairo-dock yok maalesef.
Fakat gariptir ki bilgisayarı yeniden başlatınca cairo-dock da açılıyor :)

ironic

Elle ekleyebilirsin.

Başlatıcı da komut kutucuğuna

Open GL sürümü için

cairo-dock -o

Open GL' siz sürüm için

cairo-dock -c

yaz.

Mitsukuni

Teşekkür ederim, Cairo-Dock'u ekledim menüye.
Peki Cairo-Dock'un menüden nereye kaybolduğuyla ilgili bir fikriniz var mı?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mitsukuni

Menüde Cairo-Dock'un CD yazılı sarı bir logosu vardı. Komutla ekleyince simge de ilk baştaki gibi olmadı hâliyle. Simgeyi bulabilirsem simgesini de seçip eski hâline getirmek için sormuştum :)

ironic

Normalde cairo dock adı ve  komutu girildiği zaman otomatik simge görünür. Eklenmezse,  /usr/share/icons altında istediğin tema dosyası içeriğinden seçebilirsin.

Mitsukuni

Bütün simge dosyalarını karıştırdım, Cairo-Dock'un simgesini bulamadım ama daha iyisini buldum. Benim menüde kapalı olduğu için görmemişim, Cairo-Dock "Sistem Araçları" menüsüne geçmiş :) Sanırım 2.2 beta sürümüyle gelen bir şey bu.

ironic

Bugün  ben de kurdum fakat her zamanki gibi donatılar menüsünde çıktı bende. tr -ing farkından  olabilir belki. 

Mitsukuni

Önemli bir durum değildi ama eski hâline getirdim sonunda. Donatılar altına komutla koyduğum Cairo-Dock'un simgesi için, sistem araçlarındaki Cairo-Dock'tan baktım. usr/share/pixmaps 'teymiş.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Haziran 2010 - 02:08:23

Synaptic'e girince alttaki uyarıyla karşılaştım. Depo listesinde mi sorun olmuş? Nasıl düzeltebilirim?

eribol

Cairo-dock deposunu iki defa eklemişsin source.lst dosyasına. Açıp birinisilebilirsiniz.

Mitsukuni

Sanırım 2.2 beta sürümünü yükleyince oldu.
Düzeldi şimdi sağolun.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Haziran 2010 - 13:46:18

...ve teşekkürler Launchpad diyerek konunun çözüldüğünü belirtmek istiyorum :)
Daha önce yapmış olduğumuz daha karışık işlemlerin ardından sudo update-java-alternatives -s java-6-sun sudo update-java-alternatives -s java-6-openjdk kodlarıyla javayı güncelleyerek sonuca ulaştık. Şu an sorunsuz bir şekilde çalışan Cairo-Dock'um var :)
JDownloader'ı defalarca açtım kapadım, açtım kapadım ama herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadım
Son bir ekran görüntüsüyle de izninizle son noktayı koyuyorum.