[Çözüldü] Firefox çevrimdışı açılıyor

Başlatan cannizaro, 19 Haziran 2010 - 15:32:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cannizaro

Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 1 aylık ubuntu kullanıcısıyım, kullanmaya başladığımdan bu yana bu forumun çok faydasını gördüm emeği geçen herkese teşekkürler. Sorunuma gelince, bir kaç gün önce bilgisayarın açılışında ağ yöneticisi geç  açılmaya başladı yaklaşık 2-3 dk bekliyordu, tabi o ara da internete giremiyordum, biraz araştırdım ama çözemedim, bende wicd yükledim. Wicd ile sorun düzeldi ama bu seferde firefox çevrim dışı açılıyor. Her açılışta dosya menüsünden çevrimdışı çalışı'ı seçmem gerekiyor. Chrome ve Opera da bu sorun yok. 10.4 LTS kullanıyorum sorunun sebebi ne olabilir?

sema

Merhaba.. Terminale şu komutu verip ilgili dosyayı açalım;

gksudo gedit /etc/dbus-1/system.d/NetworkManager.conf

Şimdi, <allow send_interface="org.freedesktop.NetworkManager"/> satırı ile <deny send_interface="org.freedesktop.NetworkManager"/> satırının yerlerini değiştirelim ve sayfayı kaydedip sistemi baştan başlatalım.
susema

cannizaro

Dediklerinizi yaptım, kapatıp açtım ama düzelmedi. Bende bir umut ağ bağlantılarını tekrar kurdum ve wicd kaldırdım, Firefox normal açılıyor sorun düzeliyor ama önceki sorun devam ediyor. İnternet bağlantısı geç geliyor ve menüden ağ bağnatılarına sağ tıklayıp bağlantıları düzenle dediğimde açılan pencere kitleniyor ve kapanmıyor. Ağ bağlantılarını sıfırlama eskiye döndürme gibi bir şansımız varmı?

deeperhkn

Aynı sorun bendede var bir türlü düzeltemedim.
Ben başlangıç uygulamalarından hangini kapattıysam bir daha network managerı aktif edemedim.
Bu yüzden wicd kurdum ama kuduğumdan beri firefox çevrim dışı çalış özelliği ile başlıyor.

@sema verdiğiniz bilgiyi çok net anlayamadım daha yeniyim birde satır biraz karışık olmuş anlıyacağınız halledemedim.

sema

Arkadaşlar verdiğim düzenleme ile daha önce bu çevrimdışı özelliğini çevrimiçine çeviriyormuş ama olmadı sizde. Bir de şu yola bakar mısınız, bakalım ayarlar ne alemde;

Firefox -> Düzen >> Gelişmiş >> Ağ sekmesi altında Firefox ayarları var, kontrol eder misiniz ayarlar ne durumda?

@deeperhkn ilk verdiğim komut ile NetworkManager'i yönetici olarak açıp o sayfada bazı değişiklikler yapacaktık ama olmamış.
susema

btermeli

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+faq/96

Tercümesi;

Firefox açın, adres satırına  about:config yazın, uyarıyı kabul edip devam edin.

Arama kısmından network.online arayın, iki kez tıklayın ve true değerini almasını sağlayın.

Ardından kapatıp,  fireox'u yeniden başlatın.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

deeperhkn

cannizaro

@btermeli benimde network.online true olarak ayarlı.

Alıntı yapılan: sema - 21 Haziran 2010 - 20:50:59

Firefox -> Düzen >> Gelişmiş >> Ağ sekmesi altında Firefox ayarları var, kontrol eder misiniz ayarlar ne durumda?

Dediğiniz yerde bağlantı ayarları "vekil sunucu yok" olarak ayarlı.

Ubuntu kurulumuyla gelen ağ bağlantılarını sıfırlamanın bir yolu varsa o sorunu çözecek sanırım. Kaldırıp kuruyorum ama değişen bişey olmuyor net bağlantısı geç geliyor ve ayarlamak için girdiğimde, ayar penceresi kitleniyor.

sema

Bende üçüncü seçenek seçili, bir değiştirseniz işe yarar mı acaba? Sistem vekil sunucu ayarları, sonra baştan başlatıp kontrol etseniz.
susema

deeperhkn

Alıntı yapılan: sema - 21 Haziran 2010 - 22:20:24
Bende üçüncü seçenek seçili, bir değiştirseniz işe yarar mı acaba? Sistem vekil sunucu ayarları, sonra baştan başlatıp kontrol etseniz.

Değişen birşey olmadı sorun devam ediyor.

btermeli

yine yukarıdaki gibi yapıp bu sefer  toolkit.networkmanager.disble aratır mısın?

Bunu  da true yapıp, firefoxu yeniden başlatır mısın? BU firefox'un bağlantı olup olmadığını görmesini sağlayacak.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

cannizaro

Alıntı yapılan: btermeli - 21 Haziran 2010 - 23:02:06
yine yukarıdaki gibi yapıp bu sefer  toolkit.networkmanager.disble aratır mısın?

Bunu  da true yapıp, firefoxu yeniden başlatır mısın? BU firefox'un bağlantı olup olmadığını görmesini sağlayacak.

Sorun düzeldi, teşekkürler  :)