[Çözüldü] Webmin Kurulumu (Değil)

Başlatan sema, 16 Haziran 2010 - 13:48:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sema

Az önce çok ilginç bir şey oldu :P, Webmin için verdiğim tavsiyeleri denedikten sonra tekrar kaldırmak istedim ve şu komuttaki;

sudo aptitude -y install perl libnet-ssleay-perl openssl libauthen-pam-perl libpam-runtime libio-pty-perl libmd5-perl apt-show-versions libapt-pkg-perl

install yerine purge yazdım, cidden çok ilginç, bilgisayarımdaki bütün programları kaldırdı, uzun sürmesi üzerine kaldırdığı programlara göz attığımda farkettim ve uçbirimi kapattım. Örneğin şimdi Uygulamalar kısmında sadece Office menüsü, onun da alt programı olarak sadece Evolution var, tarayıcı bile yok, yani tarayıcıyı kapatırsam şayet bir daha bağlanamayacağım, uç birim bile yok, hiçbir şey yok. Yönetim bile gitmiş.

Ne yapabilirim sistemi kurtarmak için?
susema

utdmr

Ctrl+Alt+F1 ile terminale ulaşıp:sudo apt-get install ubuntu-desktopkomutunu deneyebilirsiniz.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

reddecks

ee bunu bende yaptım. bendede silindi o zaman tüm proğramlar. bi webmin kuracaz olanlara bak =)
windows tembelliği linux araştırmayı öğretir ....

sema

@reddecks sende bütün programlar silinmemiştir :D

@utdemir, çok teşekkürler, önerin üzerine o tarafa geçip yeniden kurduk, bilgisayar açıldı şimdi, Açıkçası neredeyse hiç umudum yoktu. Konuyu çözüldü olarak etiketliyorum..

Ek yapıyorum: Bu arada
sudo aptitude -y purge

Gereksiz olan her şeyi kaldırıyormuş (ama her şeyi, terminale kadar), onu öğrendim. Yani biri bilgisayarında temizlik  yapmak isterse kurulum yapmadan yapacağı en güzel ve basit yol:

sudo aptitude -y purge && sudo aptitude -y install ubuntu-desktop && sudo aptitude update && sudo aptitude upgrade
susema