Firefox Ses Sorunu

Başlatan karapece, 12 Şubat 2010 - 13:20:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karapece

hiç bir sekmede kapalı kanal yok.
uygulamalar başlığı sadece kayıt bölümünde var. orada da herhangi birşey yok

BayboraKaan

Uygulamalara bakmadan önce Video'yu oynatmaya başlamış mıydın?

karapece

evet. hatta yeniden kontrol ettim..

xwes

tum flash'lari kaldir sonraa bu komutu gir.sudo apt-get install flashplugin-nonfree-extrasound

karapece

değişen bir şey yok ne yazık ki...

xwes

Ayni sorun bende de vardi. Ilkinde eski flash player'i kaldirip adobe sitesinden deb oaketini kurdugumda çözüldü. Ancak bu gün tekrar sorun oluşunca, yukarıda yazdığım çözümü denedim ve restarttan sonra düzeldi. Yeniden başlattığınıza emin olun.

heartsmagic

Şu çıktıları alabilir miyiz?

dpkg -l | grep pulseaudio
aptitude search pulseaudio
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karapece

dpkg -l | grep pulseaudio

ii  gstreamer0.10-pulseaudio                   0.10.14-1ubuntu0.1                        GStreamer plugin for PulseAudio
ii  pulseaudio                                 1:0.9.14-0ubuntu20.3                      PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-esound-compat                   1:0.9.14-0ubuntu20.3                      PulseAudio ESD compatibility layer
ii  pulseaudio-module-gconf                    1:0.9.14-0ubuntu20.3                      GConf module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-module-hal                      1:0.9.14-0ubuntu20.3                      HAL device detection module for PulseAudio s
ii  pulseaudio-module-x11                      1:0.9.14-0ubuntu20.3                      X11 module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-utils                           1:0.9.14-0ubuntu20.3                      Command line tools for the PulseAudio sound

aptitude search pulseaudio

i   gstreamer0.10-pulseaudio        - GStreamer plugin for PulseAudio           
i   pulseaudio                      - PulseAudio sound server                   
p   pulseaudio-dbg                  - PulseAudio sound server detached debugging
i   pulseaudio-esound-compat        - PulseAudio ESD compatibility layer       
p   pulseaudio-esound-compat-dbg    - PulseAudio ESD compatibility layer debuggi
i   pulseaudio-module-gconf         - GConf module for PulseAudio sound server 
p   pulseaudio-module-gconf-dbg     - GConf module for PulseAudio sound server d
i   pulseaudio-module-hal           - HAL device detection module for PulseAudio
p   pulseaudio-module-hal-dbg       - HAL module for PulseAudio sound server deb
p   pulseaudio-module-lirc          - lirc module for PulseAudio sound server   
p   pulseaudio-module-lirc-dbg      - lirc module for PulseAudio sound server de
i   pulseaudio-module-x11           - X11 module for PulseAudio sound server   
p   pulseaudio-module-x11-dbg       - X11 module for PulseAudio sound server deb
p   pulseaudio-module-zeroconf      - Zeroconf module for PulseAudio sound serve
p   pulseaudio-module-zeroconf-dbg  - Zeroconf module for PulseAudio sound serve
i   pulseaudio-utils                - Command line tools for the PulseAudio soun
p   pulseaudio-utils-dbg            - PulseAudio command line tools detached deb

heartsmagic

Şu cevabında kurulu görünmüyordu:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,16405.msg201643.html#msg201643

Ancak şu an kurulu görünüyor pulseaudio. Panele ses simgesi gelmedi mi?

karapece

panelde hep ses simgesi vardı. Sen sonra kod verince uygululadım tabi. Belki ondan bir değişim vardır.

Tekrarlıyorum; mp3, film vb bütün uygulamalarda ses alabiliyorum. Sadece firefox üzerinden flash videolarda ses alamıyorum.

İlginiz için saolun

heartsmagic

karapece

ne yazık ki sorun devam ediyor!

Gecenlerde karnel yeniledim! Acaba alakası var mıdır?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2010 - 18:07:40

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=255422

böyle bir metod daha var ancak dosya acılınca için boş cıkıyor ve kaydet dediğimde de böyle bir soya yok diyor!:S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2010 - 19:05:24

Öncelikle herkese teşekkür yardım için... Ancak yardımlarla çözülemedi bu sorun...

Çözümü şöyle buldum;

firefox 3.5 ile paket yoneticisiyle kaldırıp ardından 3.0 dönmek...
sonrada flashları yenilemek... ve artık ses alabiliyorum videolardan...

Şimdide firefox 3.6 denicem. Bakalım onda aynı hayatı alabilicekmiyim...
3.6 kurulumu paket yöneticisinde yok sanırım. Beklemeden nasıl kurabiliri??

Tekrar saolun

heartsmagic

erginlee72

Arkadaşlar yabancı bir sitede çözüm vardı, çok basitmiş
ses ayar düğmesinin üzerine sağ buton ana kanalı seçin dedikten sonra
PCM i seçin
ve sesi oradan açın

kolay gelsin