Evolution'da klasöre yönlendirmek?

Başlatan marjinal1st, 12 Haziran 2010 - 09:58:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marjinal1st

Herkese merhaba,

Ubuntu'mda e-posta istemcisi olarak Evolution'u kullanıyorum. Türk Dil Kurumu'na üye olduğum için her gün yeni kelime vs. bilgilendirme e-postası geliyor. Şöyle birşey istiyorum. TDK'dan gelen tüm e-postalar otomatik olarak benim belirlediğim bir klasöre yönlendirilsin. Acaba bunu nasıl yapabilirim?
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

ufuk_k

Kullandığın e-posta sistemi IMAP mi? Hesabın hangi servisten?
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

marjinal1st

Hatti

Bir filtre kullanman yeterli.
İleti > Kural Oluştur > Gönderene Göre Filtrele

ironic

Kural oluşturma  işlemini Gmail üzerinde yapman daha sağlıklı olur herhangi bir e-posta istemcisinde de ayarların korunur.

ufuk_k

Ben uzun zamandır IMAP kullanıyorum. Yapmak istediğin işlem filtreleme. Gelen mesaj içeriğine (göndericisi, gönderildiği yer, konu vb.) göre filtreleniyor ve belirtilen dizinlere yollanıyor. IMAP'te bunu istersen direk Gmail sayfanda filtreleme yaparak hallediyorsun, ya da Evolution vb. mail uygulamasında filtre ekliyorsun. Yapıyı çok ayrıntısıyla bilmiyorum ancak, Gmail'in kendi sayfasında yaptığım filtreleme, IMAP kullandığım diğer mail istemcilerinde (Kontact, Ipod Mail) geçerli oluyor. Yani ayrıca uygulamada bir ayar yapmaya gerek kalmıyor. POP3'te de durum böyle mi bilmiyorum. Her neyse, Evolution'ın kendi içinde filtreleme yapmak için Düzenle-->Mesaj Süzgeçleri (Edit-->Message filters) kısmından kriterler eklemen gerekiyor. Biraz uğraşırsan üstünde kolay olduğunu göreceksin. Bu da konunun dokümantasyon sayfası:

http://library.gnome.org/users/evolution/stable/usage-mail-organize-filters.html.en
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

marjinal1st

heartsmagic

@ufuk_k, gayet güzel açıklamış. Pop3'te sanırım Gmail üzerinden yapılan filtrelemeleri alamazsın. Imap gayet uygun bu iş için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

marjinal1st

@ Hatti'nin söylediği gibi yaptım şimdilik. Bu benim için yeterli şuanda. Yardım eden/etmeye çalışan herkese teşekkürler  :D